ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

dogΗ Αντιδημαρχία Aγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από τον Ν. 4235/2014, «ο ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς έχει την υποχρέωση να προσκομίζει ή αποστέλλει ταχυδρομικά, επί αποδείξει, στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του». Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ.γ) & δ) του άρθρου 1 του ίδιου Νόμου “ζώο συντροφιάς θεωρείται κάθε ζώο που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς. Ως ζώα συντροφιάς θεωρούνται οι σκύλοι, που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τη φύλαξη ποιμνίων, τη φύλαξη χώρων, την παροχή βοήθειας και προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και τσ σώματα ασφαλείας”.
Η παράλειψη προσκόμισης στον οικείο Δήμο του αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των ανωτέρω Νόμων επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ.
Σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, ο Δήμος Θέρμης καλεί όλους τους δημότες ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς που ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά από της 01/01/2016 και μετά να προσκομίσουν ή αποστείλουν ταχυδρομικά, επί αποδείξει στο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης , Βασιλικά, τ.κ.57006, (πρώην Δημαρχείο Βασιλικών,1ος όροφος, γρ.3) και για πληροφορίες: Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 8:00-14:30 στο τηλ. 23963 30032.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο