Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έφτασε και στον ορεινό όγκο του Δήμου Θέρμης την περασμένη Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020. Έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, οι οποίες διήρκησαν για 5 περίπου ώρες, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου μας.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των ισχυρών καιρικών φαινομένων το απόγευμα της παραμονής των Θεοφανείων, που περιελάμβαναν χιονόπτωση και ισχυρούς ανέμους,  στις Κοινότητες Λιβαδίου και Περιστεράς, συνεργείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης υπό το συντονισμό και την επίβλεψη του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας   κ. Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη, καθώς και πλήθος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στις προσπάθειες αποχιονισμού και διατήρησης ανοιχτού του ορεινού οδικού δικτύου.


Στην επιχείριση αποχιονισμού συμμετείχαν επίσης ένα μηχάνημα τύπου UNIMOG του Δήμου, καθώς και εκχιονιστικό μηχάνημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και την άψογη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας,  όλο το οδικό δίκτυο και οι Κεντρικοί οδικοί άξονες σε Λιβάδι και Περιστερά παρέμειναν ανοιχτοί, ενώ τα αυτοκίνητα μπορούσαν να κινηθούν χωρίς προβλήματα και με αντιολισθητικές αλυσίδες, κατά τις ώρες εκδήλωσης των χιονοπτώσεων αλλά και αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί αφού ακολούθησε παγετός.
Με επιτυχία λοιπόν η προσπάθεια αποχιονισμού και ελαχιστοποίησης των προβλημάτων στα ορεινά του Δήμου Θέρμης από την επέλαση της κακοκαιρίας “Ηφαιστίων”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο