epimorfwtika seminaria

Ο Δήμος μας έχει συσσωρευμένη εμπειρία όχι μόνο πρόσφατα από την μέχρι τώρα υλοποίηση προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων με τον  θεσμό των ΚΔΒΜ στην περίοδο 2013- 15, αλλά και  προγενέστερα,  με την υλοποίηση  μη τυπικής και άτυπης μορφής  εκπαιδευτικά  προγράμματα  τόσο για ενήλικες όσο και για ανήλικες  στους τομείς του  Αθλητισμού , του Πολιτισμού , του Περιβάλλοντος αλλά  και ευρύτερα. Αταλάντευτος  πολιτικός προσανατολισμός της Δημοτικής Αρχής, ήταν και θα είναι μέσα από ανάλογες  δράσεις, η Δια Βίου Μάθηση να αποτελέσει μια σταθερή αξία για όλους τους Δημότες. Ως θεσμός υποστηρίζουμε  τον   σχεδιασμό και την υλοποίηση επιμέρους πολιτικών που εντάσσονται στο πεδίο της δια Βίου Μάθησης, με ζωντανό παράδειγμα την Επιτροπή Δημοτικού Συμβουλίου για Θέματα Δια βίου Μάθησης που ιδρύθηκε και λειτουργεί  από το 2015.  Σαν επιστέγασμα της πορείας αυτής και έπειτα από  συστηματική προετοιμασία, ο Δήμος Θέρμης  υπέβαλε αίτηση  για την ένταξή του στο πρόγραμμα Global Network of Learning Cities (GNLC ) της  UNESCO . Με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Θέρμης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και πάντα από κοινού με άλλους Δήμους, που διαθέτουν ανάλογη πορεία, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε μελλοντικά τους πρωτοπόρους σε ένα   Εθνικό δίκτυο  με τίτλο “Οι Πόλεις  που Μαθαίνουν”.

Ανάμεσα στις σταθερές επιλογές  μας, στην κατεύθυνση προόδου του τόπου μας, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής , εντάσσεται  η υποστήριξη  πρωτοβουλιών εθελοντικού χαρακτήρα , με όλα τα μέσα που διαθέτει θεσμικά ο Δήμος Θέρμης. ‘

Σήμερα, βρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση να χαιρετίσουμε την ομάδα  εικοσιπέντε  και πλέον   εθελοντών, επιστημόνων, διαφόρων ειδικοτήτων, που ανέλαβαν τη σημαντική  πρωτοβουλία  να ιδρύσουν την δική τους εθελοντική ομάδα, με την επωνυμία “ΚΥ.ΜΑ” , δηλαδή «Κύκλοι Μάθησης Δήμου Θέρμης». Σκοπός αυτής της δράσης είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων Ενηλίκων  που θα παρακολουθούν δωρεάν οι Ενήλικες, από τη Θέρμη αλλά και άλλες περιοχές  .

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή Θέρμης, ενθάρρυνε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία,  στηρίζοντας την ομάδα των ειδικών που συγκρότησε η   Επιτροπή Δημοτικού Συμβουλίου ΔΒΜ, αλλά και συμβάλλοντας   ενεργά  στην κατεύθυνση  προβολής του έργου της, παραχωρώντας ταυτόχρονα και όλους τους κατάλληλους χώρους που διαθέτει και είναι απαραίτητοι για την υλοποίηση των δράσεων των μελών της επιτροπής.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλους τους δημότες της Θέρμης, να πλαισιώσουν και να ενισχύσουν αυτή τη σημαντική επιμορφωτική προσπάθεια, συμμετέχοντας ενεργά είτε ως επιμορφωτές, είτε ως επιμορφούμενοι.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο