Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

imagesΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη Θέρμης και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Κ.Π. του Δήμου Θέρμης, ως ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Ελληνικών βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και σε συνεργασία με τις κατα τόπους σχολικές μονάδες,   συμμετέχουν ενεργά στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο “Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα “!

Πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών με υποστηρικτικό υλικό σε  κάθε βιβλιοθήκη που δηλώνει συμμετοχή στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει τέσσερα εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις .γύρω από ένα κοινό θέμα.

Το θέμα του Ιανουαρίου ήταν οι «ερωτήσεις».  Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη των Βασιλικών η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια συνεργασία με την Παιδική Λέσχη Ανάγωνσης “Ο Τριγωνοψαρούλης” και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών. Τα παιδιά έφτιαξαν κατάλογο ερωτήσεων προς τον εαυτό τους, που αναζητούσαν απαντήσεις. Έμαθαν τεχνικές για να ρωτάνε  έτσι ώστε να παίρνουν τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, διαβάσαν και απάντησαν ερωτήσεις από  συγκεκριμένα λογοτεχνικά βιβλία. Μέσα απο ένα κύκλο 4  δίωρων συναντήσεων τδημιουργήθηκε μια δυνατή ομάδα εξερευνητών, πάντα με βάση τα βιβλία της συλλογής .


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка