ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Τα “4 Μαύρα Κουστούμια” σε σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη παραλαμβάνουν τη σκυτάλη στις  θερινές προβολές στον δήμο Θέρμης σήμερα Δευτέαρα 13 Ιουλίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Θέρμης Δρώμενα 2020” που έχουν προγραμματιστεί ποιοτικές ταινίες , με ελεύθερη είσοδο για όλους. Και φέτος το καλοκαίρι γεμίζουμε με ζωή, κίνηση, χρώμα, αλλά πάντα με ασφάλεια, τα βράδια μας και καλούμε τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους να μας ακολουθήσουν. Αναλυτικά,  η κωμωδία θα προβληθεί  θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα  13/7 και αύριο Τρίτη 14/7 στο Σινε Θερμαΐς, την Τετάρτη 15/7 στο  Κινηματοθέατρο Bασιλικών ”Αλσος Φώφης Πατίκα” και την Πέμπτη 16/7 στο  Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο).
4 Μαύρα κουστούμια:
Κωμδία Ελληνικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη.
Πρωταγωνιστούν : Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης.
Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

Λίγα λόγια για την ταινία.

Τα «4 Μαύρα Κουστούμια» είναι κάτι περισσότερο από μία μαύρη κωμωδία. Είναι μία ταινία με λαϊκή καρδιά και φευγάτο πνεύμα που διαθέτει ταυτόχρονα γέλιο, συγκίνηση και χαρακτήρα. Η ζωή και ο θάνατος, η επιτυχία και η αποτυχία, η αισιοδοξία και η απογοήτευση, είναι όλα διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, ενός νομίσματος όμως που για τους ήρωες της ταινίας μέχρι τώρα ήταν κάλπικο! Έτσι, αποφασίζουν να φορέσουν τα μαύρα τους κουστούμια, για τελευταία ελπίζουν φορά, και να μπλέξουν σε μια ιστορία που θα μπορούσε να τους αποζημιώσει για τα καλά.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, με οδηγό το χιούμορ, την ευαισθησία και πιο ώριμος από ποτέ, ολοκληρώνει το προσωπικό του στυλ και κατευθύνει τους τέσσερις ήρωες σε ένα διασκεδαστικό κινηματογραφικό οδοιπορικό μπροστά και πίσω από την κάμερα. Δίπλα του επιλέγει ηθοποιούς και συντελεστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί άψογα και στο παρελθόν, δίνοντας έτσι στην ταινία και ένα αίσθημα νοσταλγίας. Ο «θίασος» αυτός του Ρένου Χαραλαμπίδη ταξιδεύει με τελικό προορισμό ένα χωριό στη Βοιωτία, αλλά και τις καρδιές των θεατών, μέσα από εικόνες της ελληνικής πραγματικότητας που ορισμένες φορές μοιάζουν με ζωντανό πίνακα ζωγραφικής.

Με κωμικοτραγικές καταστάσεις, ζωντανές ατάκες που «σκοτώνουν», ανεκπλήρωτα όνειρα και εκπληρωμένες υποσχέσεις, τα «4 Μαύρα Κουστούμια» θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια feel-good περιπέτεια ζωής και θανάτου. Μα πάνω από όλα – και με μια ανατροπή που κανείς δεν περιμένει – τα «4 Μαύρα Κουστούμια» φιλοδοξούν να είναι ένα μάθημα για τη δύναμη του έρωτα: του έρωτα για τη ζωή, αλλά και …γενικότερα!


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο