Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάχθηκε και τυπικά από χθες το βράδυ η Κοινότητα της Καρδίας τουδΔήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης της Κοινότητας Καρδίας από τον γενικό διευθυντή της Εταιρείας, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, την αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θέρμης, κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καρδίας, κ. Ιωακείμ Τρικαλιάρη και τον διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλη Στεργιόπουλο.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο της σύντομης τελετής δήλωσε ότι «σήμερα το δίκτυο φυσικού αερίου φθάνει στην Καρδία, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχονται το φυσικό αέριο, μια απόλυτα ασφαλή μορφή ενέργειας που προσφέρει οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει, προβλέπει την κάλυψη όλης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης μέχρι το 2025, με την υλοποίηση βιώσιμων επενδύσεων, την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και τα χαμηλότερα τιμολόγια διανομής στην επικράτεια προς όφελος των καταναλωτών». Σε αυτό το σημείο συμπλήρωσε ότι από 1/12, το μεσοσταθμικό τιμολόγιο διανομής που έχει εγκριθεί από την Αρχή παρουσιάζει περαιτέρω μείωση κατά 14{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} στη Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας στην μείωση του κόστους ενέργειας, την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι το ήδη εκτεταμένο δίκτυο 122 χλμ. του δήμου Θέρμης θα αναπτυχθεί περαιτέρω κατά 28 χλμ. για να προστεθούν επιπλέον περίπου 4.800 νέες συνδέσεις καταναλωτών, με συνολικές επενδύσεις στην περιοχή που θα ξεπεράσουν τα περίπου 6,5 εκατ. € μέχρι το 2025. Ειδικότερα στη Δημοτική Κοινότητα της Καρδίας οι επενδύσεις θα αγγίξουν το 1εκατ. € μέσα στην επόμενη 5ετία. Επίσης, εντός του 2021αναμένεται η σύνδεση της περιοχής του Κάτω Σχολαρίου στο δίκτυο διανομής.

Ο κ. Στεργιόπουλος υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον των δημοτών, καθώς οι αιτήσεις σύνδεσης ξεπερνούν τις 500. Ήδη έχουν τροφοδοτηθεί οι πρώτοι οικιακοί καταναλωτές και το Δημοτικό κτίριο -Κοινοτικό Κατάστημα Καρδίας και αναμένεται να μεταβούν στη χρήση του φυσικού αερίου τα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια. Οι καταναλωτές ενημερώνονται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας για τη σύνδεση τους με το δίκτυο διανομής, ότι επιλέγουν ελεύθερα με δική τους απόφαση τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης και τον χρήστη διανομής για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου.

Επιπροσθέτως τόνισε ότι βρίσκεται σε ισχύ η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα τέλη σύνδεσης τα οποία παρέχονται με 100{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} έκπτωση για το έτος 2020 για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις. Τέλος ο κ. Στεργιόπουλος συμπλήρωσε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εφαρμόζει την ηλεκτρονική υπηρεσία Ε-Contract, για την απομακρυσμένη υπογραφή των Συμβάσεων Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου από το σπίτι σας με ασφάλεια.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11150 για πληροφορίες νέων συνδέσεων ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου μπορεί να καλεί στον τηλεφωνικό αριθμό 10302, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Πατουλίδου, ανέφερε ότι «σε εποχές οικονομικών δυσκολιών όπως αυτή που ζούμε, ο ερχομός του φυσικού αερίου στην Καρδία είναι ευλογία για τους κατοίκους της και αυτό γιατί πρόκειται για το πλέον οικονομικό καύσιμο, το οποίο διασφαλίζει θέρμανση με χαμηλό κόστος. Το δεύτερο βεβαίως, συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού αερίου είναι η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος». Κλείνοντας η κα Πατουλίδου, ευχαρίστησε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την δυνατότητα που δίνει σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης να απολαμβάνουν τα οφέλη του φυσικού αερίου.

Ο δήμαρχος Θέρμης, κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι: «μετά το Ν. Ρύσιο, το Πλαγιάρι και τον Τρίλοφο ήρθε η ώρα να συνδεθεί και η Καρδία με το δίκτυο διανομής. Σύντομα, το 2021, όπως μας διαβεβαίωσε η διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα συνδεθεί και το Κάτω Σχολάρι και κατ’ αυτό τον τρόπο θα έχει ολοκληρωθεί η τροφοδότηση όλων των δημοτικών διαμερισμάτων μας με φυσικό αέριο. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον γενικό διευθυντή της Εταιρείας, τον διευθυντή Ανάπτυξης της Αγοράς φυσικού αερίου και το τεχνικό προσωπικό γιατί ανταποκρίθηκαν στις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη τροφοδότηση της περιοχής».
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίας κ. Ιωακείμ Τρικαλιάρης επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο του φυσικού αερίου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο