ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

3telΤο δημαρχείο της Θέρμης επισκέφτηκε, σήμερα, η ομάδα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» σήμερα το πρωί. Οι νέοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ κάλεσαν τον δήμαρχο θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινόητας Θέρμης Σωτήρη Βογιατζή να βάλουν όλοι μαζί χρώμα στο Πάρκο Παραμάνα στη Θέρμη μέσα από το project με τίτλο «Ομορφαίνοντας δημόσιους χώρους – φιλοτεχνώντας μέρη στατικά και ψυχρά». Έτσι, την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018, από τις 10 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, οι νέοι , αυτοί καλλιτέχνες, μεταμορφώνουν το πάρκο Παραμάνα που βρίσκεται στη Θέρμη επί της συμβολής των οδών Απ.& Γρ. Ταβάκη & Στρ. Μακρυγιάννη, σε πίνακα του Mondrian.

Screenshot-2018-5-3 Edit FotorΝέοι του ΚΔΑΠ και φοιτητές του Τμήματος Γλυπτικής του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του κοινού, αυτού προγράμματος, θα πραγματοποιήσουν εικαστική παρέμβαση στο εξωτερικό αμφιθέατρο του πάρκου όπου θα ζωντανέψουν με «συνθέσεις σε κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο», σαν πίνακες του Μόντριαν. Με κάθετες και παράλληλες γραμμές θα αποτυπωθεί η συμμετρία, τα τετράπλευρα, η γεωμετρία του κύκλου, οι βασικές έννοιες της Γεωμετρίας, που τα παιδιά δούλεψαν μέσα στη χρονιά, στο τμήμα εικαστικών τους.

Το πάρκο Παραμάνα, είναι ένας χώρος τον οποίο επισκέπτονται τα παιδιά του ΚΔΑΠ, συχνά, στις εξόδους τους και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα να χρησιμοποιηθούν τα σκαλιά του αμφιθέατρου ως εικαστικό αντικείμενο. Στόχος της δράσης είναι η στήριξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας, η δημιουργία, η εξωστρέφεια, η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία με τον τυπικό πληθυσμό της κοινωνίας της Θέρμης.

Μέσα από την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την εικαστική παρέμβαση σε χώρο κοινόχρηστο, επιδιώκουμε να δώσουμε, παράλληλα, το στίγμα των ατόμων με αναπηρία σε μια κοινωνία που μπορεί να τους γνωρίσει, να τους αγκαλιά-Σει και να τους αποδεχθεί.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο