ΚΛΑΔΕΥΣΗΔΕΝΤΡΩΝ1ΚΛΑΔΕΥΣΗΣΤΑΣΧΟΛΕΙΑΚάτω από αντίξοες συνθήκες και με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού το τμήμα συντήρησης πρασίνου του Δήμου Θέρμης φρόντισε κατά το μήνα Ιανουάριο 2016 ώστε να πετύχει την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη του πρασίνου και τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.
Στις παρεμβάσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος συμπεριλαμβάνονται «μικρά» έργα γειτονιάς, κλάδευση των δέντρων και συντήρηση χώρων πρασίνου του Δήμου αλλά και σχολείων.

Παράλληλα επιλύθηκαν όλα τα αιτήματα των πολιτών που κατέγραψε το τμήμα και δρομολόγησε με σειρά προτεραιότητας, αλλά και με γνώμονα το κατεπείγον της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά.
Πολύτιμη ωστόσο υπήρξε και η συνδρομή των υπαλλήλων του τμήματος κατά τις ημέρες του χιονιά, οι οποίοι μετέφεραν και έριξαν αλάτι σε όλα τα επικίνδυνα σημεία του δήμου αλλά και στα προαύλια των σχολείων .
Από την πρώτη κιόλας μέρα εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων στο Δήμο μας, ο εξοπλισμός της υπηρεσίας και το προσωπικό τέθηκε στην διάθεση της πολιτικής προστασίας και συνέδραμε ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου .

Αναλυτικά , κατά το μήνα Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες:

1.Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση από το τμήμα πρασίνου σε δύο πάρκα στο Πλαγιάρι, με την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος και την φύτευση δέντρων ενώ προγραμματίζεται και η διαμόρφωση ακόμη τριών ελεύθερων χώρων επίσης στο Πλαγιάρι.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΠΑΡΚΟΥ

2. Ολοκληρώθηκε η εργασία της ανανέωσης –διαμόρφωσης της κόμης ψηλών δέντρων για ενδυνάμωση και για λόγους ασφαλείας μετά από μελέτη του αρμόδιου τμήματος. Να σημειωθεί πως πρόκειται για δέντρα μεγάλης ηλικίας που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων , τα οποία αφού εκτιμήθηκαν από τους γεωπόνους της υπηρεσίας και ακολούθησε η σύνταξη σχετικής μελέτης ,κλαδευτήκαν ,και ανανεώθηκε η κόμη τους .
Όπως είναι φυσικό, πρώτη προτεραιότητα δόθηκε στα δέντρα που βρίσκονται σε σχολεία για την ασφάλεια των μαθητών.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΚΟΜΗΣΔΕΝΤΡΩΝ

Στις προγραμματισμένες και δρομολογημένες ενέργειες του τμήματος, για το επόμενο χρονικό διάστημα, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη διαμόρφωση της νησίδας επί της οδού Τσαλδάρη με τη φύτευση νέων δέντρων, στη διαμόρφωση των κυκλικών κόμβων επί των οδών Τσαλδάρη με Κουγιάμη και Κουγιάμη με Καπετάν Χάψα και τέλος στην αντικατάσταση και φύτευση νέων δέντρων ,σε διάφορα σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο