ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Ημερίδα για την πρόληψη χρήσης ουσιών από παιδιά και εφήβους, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Συμβουλίου της Κοινότητας Βασιλικών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, παιδιά και νέοι θα έχουν την ευκαιρία  να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες και να λύσουν απορίες. Θα πάρουν μέρος καταθέτοντας τη δική τους εμπειρία εξειδικευμένα στελέχη των επίσημων θεραπευτικών φορέων της χώρας, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα: πώς το αλκοόλ, καπνός, εισπνεόμενα, φάρμακα και άλλες ουσίες αλλοιώνουν τη συνείδηση, πώς επηρεάζουν την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών, ποιες είναι οι σωματικές ενδείξεις και τα σημάδια στη συμπεριφορά που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς και πώς μπορούν οι γονείς να προλάβουν, να βοηθήσουν ή/και να διαχειριστούν την περίπτωση που το παιδί κάνει χρήση.

Παιδιά όλο και μικρότερης ηλικίας εμπλέκονται στη χρήση ουσιών, σύμφωνα με έρευνες, οριοθετώντας την πρώτη επαφή με ουσίες να λαμβάνει χώρα περίπου στην ηλικία των 12 ετών. Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών είναι η εξαρτησιογόνος ουσία που αποτελεί την πρώτιστη επιλογή παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, γεγονός που καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση, αλλά και πόσο ωφέλιμη και ουσιαστική είναι η συμβολή της πρόληψης στην (κατα)χρήση ουσιών.

Την ημερίδα διοργανώνουν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών με την υποστήριξη του Συμβούλιου Νέων του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο