ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

energaiakh anab. ktiriwn 3Η Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «ΕNERJ – Joint Actions for Energy Efficiency» του προγράμματος INTERREG MED, το οποίο υλοποιείται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με τους Δήμους Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση και υποστήριξη της συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ, για την υλοποίηση κοινών δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ημερίδα που πραγματοποιεί η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, και τη συμμετοχή όλων των Δήμων, με θέμα «Κοινές Δράσεις ΟΤΑ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτιριακών Υποδομών τους», οι εργασίες της οποίας θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς (οδός Καραμαούνα 1, Καλαμαριά), την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρα 11.30 π.μ.

energeiakh ana. ktiriwn 1Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν οι δυνατότητες σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης των κοινών δράσεων μεταξύ των Δήμων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τους, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων της τεχνικής υλοποίησης των παρεμβάσεων και της χρηματοδότησής τους. Οι δράσεις του έργου αφορούν τους τρεις Δήμους Θέρμης, Καλαμαριάς και Χορτιάτη – Πυλαίας, ενώ στο Δήμο μας έχει ήδη ολοκληρωθεί η ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων: πρώην Δημαρχείου Βασιλικών, πρώην Δημαρχείου Τριλόφου, στο κτίριο όπου στεγάζεται οι Οικονομική Υπηρεσία στο Τριάδι και στο κτίριο του Δημαρχείου Θέρμης.

energeiakh anabathimish ktiriwn 2Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ενεργειακής επιθεώρησης των κτιρίων του Δήμου μας, έχουν ήδη ενταχθεί στα παραδοτέα του έργου και αποτελούν αντικείμενο μελέτης. Να σημειωθεί τέλος πως αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν και στους Δήμους Θέρμης και Πυλαίας – Χορτιάτη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Το πρόγραμμα της ημερίδας παρουσιάζεται ακολούθως:

Agenda_Local_conference_Anatoliki


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο