DSC02867DSC02879«Καρδιαγγειακοί παράγοντες Κινδύνου. Πρόληψη –Αντιμετώπιση», ήταν το θέμα της ημερίδας, που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, το Διαιτολογικό -Διατροφικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Θέρμης, σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης και την Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική (Α΄.ΠΡ.Π) του Α.Π.Θ. του νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για θέματα διατήρησης υγείας και πρόληψης των ασθενειών και των επιπλοκών αυτών.
Το πρόγραμμα της ημερίδας ξεκίνησε με μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, σακχάρου και σωματικού βάρους και την παροχή διαιτολογίων ανά περίπτωση, από φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα της ημερίδας το προεδρείο αποτελούσαν ο καθηγητής παθολογίας της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Απόστολος Χατζητόλιος και ο αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας της Α΄ προπαιδευτικής παθολογικής κλινικής Α.Π.Θ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Χρήστος Σαββόπουλος. Οι εργασίες της ημερίδας φιλοξενήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.

Την ημερίδα χαιρέτισε εκ μέρους του δήμου Θέρμης ο αντιδήμαρχος παιδείας Στέλιος Αποστόλου. Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων επεσήμανε τη βούληση του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου καθώς και όλης της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη των υπηρεσιών υγείας του Δήμου μας καθώς και των πρωτοβουλιών τους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το Κέντρο Υγείας Θέρμης σήμερα ανταποκρίνεται σε ένα μεγάλο φόρτο εξυπηρέτησης πολιτών με προγραμματισμό και ευθύνη σε καθημερινή βάση.
«Σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό που ζούμε σήμερα», τόνισε ο κ. Αποστόλου, «η πρόληψη και η φροντίδα της υγείας μας είναι εξαιρετικά σημαντική για το συνάνθρωπο, καθώς προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις, που έρχονται να προστεθούν στη ήδη βεβαρημένη καθημερινότητά του».
Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης, καθώς και στον Καθηγητή Παθολογίας της Α΄Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Απόστολο Χατζητόλιο, τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Σοφία Καραγιαννοπούλου καθώς και τη διαιτολόγο – διατροφολόγο κ. Αθανασία Βλάχου Καραγιανοπούλου

Ακολούθησε ο υπεύθυνος προγραμμάτων αγωγής υγείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής- Ανατολικής Μακεδονίας Ιωάννης Τομπούλογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα αγωγής υγείας που υλοποιούνται στα σχολεία.

Στις δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο Υγείας Θέρμης αναφέρθηκε η διευθύντρια του Σοφία Καραγιαννοπούλου. Μεταξύ των δράσεων αγωγής υγείας που υλοποίει το Κ.Υ.Θ. είναι οι τακτικές εβδομαδιαίες ομιλίες, κάθε Πέμπτη, τα κλινικά φροντιστήρια που διοργανώνονται μία φορά κάθε μήνα, η ημερίδα που διοργανώθηκε με την παρουσία της καθηγήτριας ιατρικής κ. Τριχόπουλου κ.α.

Πρόγραμμα
Για την αρτηριακή υπέρταση, μίλησε η επιμελήτρια Β Ε.Σ.Υ. του νοσοκομείου Αγ. Παύλος, επιστημονικός συνεργάτης της Α΄.ΠΡ.Π, Α.Π.Θ. του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Μάρθα Αποστολόπουλου. Ο παθολόγος, επιμελητής ΕΣΥ του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, συνεργάτης του Διαβητολογικού Κέντρου της Α΄.ΠΡ.Π , Α.Π.Θ ΑΧΕΠΑ Στέφανος Τσοτουλίδης μίλησε για το σακχαρώδη διαβήτη, ενώ ο ειδικευόμενος καρδιολογίας, διδάκτωρ Α.Π.Θ. Επιστημονικός Συνεργάτης Α΄.ΠΡ.Π ,Α.Π.Θ ΑΧΕΠΑ Ηλίας Κανελλος μίλησε για την παχυσαρκία.
Για το κάπνισμα, μίλησε ο υποψήφιος διδάκτωρ Α.Π.Θ., ειδικευόμενος παθολογίας της Α΄.ΠΡ.Π , Α.Π.Θ του ΑΧΕΠΑ Νικόλαος Κακαλέτσης, και τέλος η διαιτολόγος -διατροφολόγος του Κ.Υ. Θέρμης, εκπαιδευόμενη στο διαβητολογικό κέντρο και ιατρείο παχυσαρκίας Α΄.ΠΡ.Π, Α.Π.Θ του ΑΧΕΠΑ Αθανασία Βλάχου μίλησε για τη διατροφή.

Η εκδήλλωση δεν θα ήταν εφικτή αν δεν τη στήριζαν οι: «ομάδα δράσης ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ», οι «ΑΧΕΠΑΝΣ», η εταιρεία «ΚΙΚΟΥ» και η εταιρεία «Frontis».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο