ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κτηνοτροφίαΝέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες δραστηριότητες, καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο, ικανά να προσφέρουν μία καλή πηγή εισοδήματος και οικονομικής ανεξαρτησίας και αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία μεγάλη στροφή προς την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Η επιχειρηματικότητα και η κτηνοτροφία είναι αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνουν στην Περιστερά Δήμος Θέρμης, το Δίκτυο αγροτικής επιχειρηματικότητας AgriEnt και η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι η προσφορά ουσιαστικής βοήθειας σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον αγροτικό / κτηνοτροφικό τομέα ή δραστηριοποιούνται ήδη και θέλουν να αναπτυχτούν.

Στόχος, επίσης είναι η ενίσχυση των κινήτρων ενασχόλησης με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιστέρας, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος AgriEnt Agri – Accelerator, που αφορά στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών, και θα συζητηθούν θέματα όπως η υγεία των παραγωγικών ζώων και τα προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Τι είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης και επιτάχυνσης ιδεών στον πρωτογενή τομέα
Το πρόγραμμα ανάπτυξης και επιτάχυνσης ιδεών στον πρωτογενή τομέα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που  υλοποιεί η AgriEnt με την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Το πρόγραμμα αφορά σε όλους του κλάδους της αγροτικής παραγωγής, καλλιέργειες, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς και την μεταποίηση, την αγροτεχνολογία, τον αγροτουρισμό, αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών και ευκαιριών, η βελτίωση προϊόντων/υπηρεσιών και των διαδικασιών τους και η συμβολή στη χρηματοδότησή τους. Στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή επιχειρηματικής εκπαίδευσης, η καθοδήγηση για την ανάπτυξη μιας ιδέας (startup) ή η ωρίμανση μιας υφιστάμενης ιδέας (scale up), η δικτύωση για την προώθηση ιδεών/προϊόντων/υπηρεσιών και η δυνατότητα χρηματοδότησης.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο