1O LYKEIO PPRWTHΈως τις 30 Μαρτίου 2018 θα  παρουσιάζουν τις πρωτότυπες δημιουργίες τους οι μαθητές του 1ου  Λυκείου Θέρμης, στο πλαίσιο της Έκθεσης Ζωγραφικής και Σχεδίο,υ που φιλοξενείται στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πινακοθήκης  Οι ιδέες που με τόσο όμορφο τρόπο διατυπώνουν τα νέα παιδιά στο πλαίσιο της έκθεσης, φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική που έχει η τέχνη στο να φέρνει στην επιφάνεια όλες αυτές τις θετικές δυνάμεις που έχουν μέσα τους και μπορούν να πετύχουν αυτό που όλοι ελπίζουμε, ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Η έκθεση που γίνεται εδώ και δέκα χρόνια στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της καλλιτεχνικής παιδείας στη πόλη μας και αποτελεί γεγονός για τους μαθητές των σχολειών μας, ένα γεγονός που δίνει ζωντάνια στη δημιουργική φαντασία και στη καλλιτεχνική άμυλα των νέων παιδιών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τις καλλιτεχνικές εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν τα τα νέα παιδιά και που είναι ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες
Πρόκειται ουσιαστικά για μια μοναδική ανάσα αισιοδοξίας μέσα στις έγνοιες που έχουν συσσωρευτεί τελευταία από την καθημερινότητα και την επικαιρότητα.

1O LYKEIO 21O LYKEIO 11O LYKEIO 3Εδώ και δυο δεκαετίες που διδάσκεται το μάθημα των εικαστικών στα σχολεία της Θέρμης, κάτι φαίνεται να αλλάζει πολύ ουσιαστικά στις σκέψεις και τα συναισθήματα των συμπολιτών μας. Οι πρώτοι μαθητές που έχουν περάσει πλέον τα τριάντα βλέπουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν αυτό το μάθημα στα δημοτικά και τα γυμνάσια και τα λύκεια και υποστηρίζουν όλοι τη δημιουργικότητα που αυτό το μάθημα προσδίδει σε όλες τους τις δραστηριότητες.

1O LYKEIO 4Η Εικαστική Αγωγή, σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνει τη μύηση των νέων μας στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την πράξη. Η πράξη της δημιουργίας προσφέρει ένα νέο τρόπο όρασης. Μαθαίνει στα παιδιά να συλλαμβάνουν τον κόσμο που τα περιβάλλει πολυδιάστατα, μέσα από τη Μορφή, το Σχήμα, το Χώρο, την Κίνηση. Κάθε παιδί που δημιουργεί αισθάνεται τον ενθουσιασμό της ελεύθερης έκφρασης. Κινητοποιεί τη γονιμοποίηση της φαντασίας, της γνώσης, του ψυχισμού και της δεξιότητας. Ταυτόχρονα, η διδασκαλία της τέχνης των εικαστικών στο σχολείο αναπτύσσει την κοινωνικότητα και ξεπερνά τον ατομικισμό, αφού αποκλείει το στοιχείο της απόρριψης και παροτρύνει την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία. Η Έκθεση των μαθητών του 1ου Λυκείου Θέρμης αποτελεί τέχνη, έναν ξεχωριστό «τόπο ελευθερίας και έκφρασης όσο και τόπο συνάντησης με τους άλλους.»

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο