Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Επίθεση σε βάρος του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου εξαπέλυσαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, άγνωστοι, αφού έσπασαν το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού πέταξαν στο εσωτερικό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δημάρχου έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό τύπου μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο εσωτερικό της καμπίνας. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν σοβαρότατες ζημιές στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η ελληνική αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό το οποίο συνέβη στη Θέρμη. Πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής» Δημήτρης Βλαχομήτρος δέχθηκε επίθεση από μέλος γνωστής ακροδεξιάς οργάνωσης. Το περιστατικό καταδίκασε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης.
Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες μοναδικό σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και την κοινωνία της Θέρμης για τη στάση την οποία τήρησαν στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Τέτοιες αποτρόπαιες ενέργειες δεν μπορούν να κάνουν παρά μόνον όσοι αισθάνονται ότι ηττήθηκαν από την πολιτική την οποία εφάρμοσε ο δήμος Θέρμης στο θέμα των προσφύγων, σε απόλυτη σύμπνοια με την τοπική κοινωνία. Μια πολιτική η οποία ήταν καρπός ενός δύσκολου, εξαντλητικού διαλόγου, ο οποίος έγινε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής μετά τη μονομερή και εν αγνοία του δήμου και της τοπικής κοινωνίας, απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στον προβληματικό χώρο των αποθηκών Κορδογιάννη. Σκοπός αυτού του διαλόγου ήταν η το δυνατόν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας καθώς και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους.

Η πολιτική αυτή του δήμου, όπως εκφράστηκε από τη δημοτική αρχή καθώς και από τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ένωσε την κοινωνία της Θέρμης. Και απομόνωσε τους ελάχιστους ακραίους οι οποίοι με τις ενέργειές τους αυτές απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μισούν τους πρόσφυγες και απεχθάνονται το διάλογο.

Ο δήμος Θέρμης δεν πτοείται από τέτοιου είδους ενέργειες. Παραμένει σταθερός στην πολιτική που χάραξε στο θέμα του προσφυγικού, από κοινού με την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, τα αποτρόπαια αυτά περιστατικά θα πρέπει να προβληματίσουν και τους αρμόδιους παράγοντες της πολιτείας οι οποίοι προχωρούν σε λύσεις, αγνοώντας τις έγκαιρες και συγκεκριμένες προτάσεις του δήμου Θέρμης για τη διαχείριση του προβλήματος, δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για τη δράση αυτών των ακραίων στοιχείων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка