Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

marketnews_oikogeneiaka_epidomataΤο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, την Παρασκευή 21/9 και ώρα 23:59 ολοκληρώνεται ο κύκλος των αιτήσεων για τους δυνητικούς δικαιούχους που θα συμπεριληφθούν στην καταβολή της Δ’ διμηνιαίας δόσης. Το Κέντρο Κοινότητας καλεί του ενδιαφερόμενους που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2018 να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, το αργότερο μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα.
Αιτήσεις υποβάλλονται (με κωδικούς taxisnet) στην επίσημη σελίδα του ΟΠΕΚΑ https://www.idika.gr/epidomapaidiou/

Eπισημαίνεται ότι στη διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Αναλυτικά, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει για το επίδομα παιδιού ότι
α) δίνεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής αίτησης για προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια καθώς και διόρθωση μεταξύ άλλων και των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών της οικογένειας (διαγραφή εξαρτώμενων τέκνων, αλλαγή σε σπουδές, έναρξη και περάτωση σπουδών κλπ). Προσοχή, για τέκνα που ενηλικιώνονται εντός του 2018 δεν απαιτείται πρόσθετη ενέργεια, καθώς το επίδομα καταβάλλεται για όλο το έτος.
β) οι δικαιούχοι μπορούν να ακυρώσουν παλαιότερη εγκεκριμένη αίτηση του έτους 2018 και να υποβάλουν νέα διορθώνοντας την οικογενειακή κατάσταση που αφορά στους γονείς – κηδεμόνες (νέος γάμος, διάσταση, διαζύγιο κλπ).
γ) αν υποβλήθηκαν εκ παραδρομής δύο αιτήσεις Α21 που αφορούν το ίδιο τέκνο ή τα ίδια τέκνα είναι δυνατόν να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί οικειοθελώς, από τον μη δικαιούχο, η αίτηση που περιλαμβάνει μη εξαρτώμενα τέκνα ώστε αυτόματα να καταβληθούν τα δικαιούμενα ποσά στον δικαιούχο χωρίς άλλη ενέργεια του τελευταίου.
δ) η διόρθωση ΙΒΑΝ είναι πάντα ανοικτή.
ε) δικαιούχοι που έδωσαν ηλεκτρονική συναίνεση σε εν διαστάσει συζύγους για εξαρτώμενα τέκνα του άλλου γονέα ή δηλώθηκαν ως εν διαστάσει σύζυγοι, δύνανται να υποβάλλουν αυτοτελώς δική τους αίτηση Α21 για τέκνα, για τα οποία έχουν με δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό την ανάθεση της επιμέλειας ή την κύρια ευθύνη διατροφής τους.
Η πληρωμή της Δ’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού 2018 που θα αφορά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, καθώς και αναδρομικά αιτήσεων παλαιοτέρων ετών που θα έχουν ελεγχθεί και εκκαθαριστεί, θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο