Στις εργασίες κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, που όπως είναι γνωστό βρίσκονται σε εξέλιξη, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος,  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θέρμης κ. Δαμιανό Ζελιλίδη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο σημείο των παρεμβάσεων, αφού διαπιστώθηκε η πορεία κατασκευής τους,  δόθηκαν κατευθύνσεις για τη συντομότερη δυνατή αποπεράτωσή τους και την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου, τόσο για την περιοχή, όσο ευρύτερα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Οι εργασίες του αποχετευτικού δικτύου ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν επιφέρει σημαντικές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής,  με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας, με συχνές διακοπές νερού.


Παράλληλα με το έργο της αποχέτευσης, βρέθηκαν κοντά και στα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης, που από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, βρίσκονται σε κεντρικά σημεία όπου έχουν προκληθεί βλάβες του δικτύου ύδρευσης,  με φραγή αγωγών του δικτύου, επιχειρώντας την πλήρη αποκατάστασή τους.
O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, ζήτησε ακόμη μία φορά την υπομονή των κατοίκων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα έργα και οι παρεμβάσεις του εργολάβου του έργου της αποχέτευσης, που προκαλεί βλάβες και κατά συνέπεια συχνές διακοπές νερού παρά τις έντονες προσπάθειες άμεσης αποκατάστασής τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζελιλίδης σκάβοντας για το αποχετευτικό, δυστυχώς προκαλούνται απρόβλεπτες ζημιές στα δίκτυα, φράζουν οι αγωγοί του δικτύου με αποτέλεσμα να προκαλούνται διακοπές νερού.


Απηύθυνε έκκληση προς όλους τους κατοίκους της Κοινότητας, ζητώντας παράλληλα την κατανόησή τους, αλλά και τη συνεργασία τους, ώστε να “καταφέρνουμε την άμεση παρέμβαση – αποκατάσταση των προβλημάτων που προκαλούνται”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών του αποχετευτικού δικτύου, έργου απαραίτητου για τη δημόσια υγεία και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων των περιοχών παρέμβασης.

Το έργο της αποχέτευσης σε Αγία Παρασκευή και Σουρωτή, αποτελεί ένα σημαντικό και απαραίτητο έργο, που δίνει οριστική λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα μετά από δεκαετίες. Το έργο θα εξελίξει την πορεία και τη φυσιογνωμία των περιοχών αυτών και θα έχουν προφανείς ευεργετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, αλλά και στο σύνολο του Δήμου, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στα νοικοκυριά και πρόκειται να δώσει μία δυναμική προοπτική για το μέλλον, λύνοντας ένα σημαντικό θέμα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών παρέμβασης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο