ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

2o Gymnasio Thermis fwto 1Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολο Τζιτζικώστα, η επιχορήγηση για την ανέγερση του πολυπόθητου έργου του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, σε οικόπεδο της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου, που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό Γυμναστήριο και συγκεκριμένα στο αγροτεμάχιο 482 του αγροκτήματος Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης, συνολικού εμβαδού 16.620 τ.μ. που ανήκει κατά κυριότητα στον Δήμο Θέρμης.
Το έργο «2ο Γυμνάσιο Θέρμης – ΠΡΟΚΑΤ 12/θέσιο», είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.055.869,48€ και η κατασκευή του άρχισε το 2010 από την πρώην ΝΑΘ, αλλά η σύμβαση διακόπηκε εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου. Η ολοκλήρωση του έργου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» Άξονα Προτεραιότητας 10: «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση» (συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Το κόστος της χρηματοδότησης για τις υπολειπόμενες εργασίες ανέρχεται σε €3.045.023,72.

Το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (ολοκλήρωση φέροντα οργανισμού, τοιχοδομές, κατασκευή στέγης, κατασκευή εγκαταστάσεων κ.λπ.), καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου.
Σήμερα οι μαθητές του Νέου Ρυσίου και των Ταγαράδων στεγάζονται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα και οι διαδικασίες που έγιναν για την εκμίσθωση άλλου κτιρίου ήταν ατελέσφορες.

2o Gymnasio Thermis 2Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης συνέδραμε τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου και υποβολής της πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, με ενέργειες του Δήμου εγκρίθηκε το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του έργου, και εκδόθηκαν οι απαιτούμενες γνωμοδοτήσεις Υπηρεσιών. Με συνεργασία των υπηρεσιών επικαιροποιήθηκαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες του έργου και υποβλήθηκε ο φάκελος αιτήματος χρηματοδότησης. Ένα έργο πνοής για την περιοχή, μία σημαντική επένδυση στην εκπαίδευση των παιδιών μας, παίρνει “σάρκα και οστά” , ενώ με την ολοκλήρωση της κατασκευής του ημιτελούς σχολικού κτιρίου, δεν θα υπάρχει ανάγκη πλέον μίσθωσης κτιριακών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία του σχολείου και οι 200 περίπου μαθητές του σχολείου θα μεταφερθούν σύντομα σε ένα νεόδμητο, σύγχρονης κατασκευής και ασφαλές κτίριο.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο