Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

κατάλογοςΤο Κέντρο Κοινότητας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 23 Ιουλίου ξεκινά η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα και στο Νομό Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να τους χορηγηθεί, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προνοιακό αναπηρικό επίδομα.
Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν για πρώτη φορά παροχή οποιασδήποτε μορφής που από την κείμενη νομοθεσία ορίζεται ως προνοιακή και απευθύνεται σε ΑμεΑ, εφόσον διαμένουν μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους είτε στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης , είτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Κεντρικής Μακεδονίας. Λίγα λόγια για τη νέα διαδικασία:
Με την υποβολή της αίτησης και με τον ΑΜΚΑ του αιτούντος δημιουργείται στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΑ ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Αναπηρίας του.
Το ραντεβού με ιατρό της επιλογής του αιτούντος (δημόσιας μονάδας υγείας ή ιδιώτη) μπορεί να ορισθεί είτε με πρωτοβουλία του ιδίου είτε μέσω του συστήματος των ηλεκτρονικών ραντεβού με ιατρούς που έχουν δηλώσει τη διαθεσιμότητά τους στο σύστημα. Το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΑ διασυνδέεται ηλεκτρονικά με εκείνο των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ώστε η γνωμοδότηση των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ, πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων, να εμφανίζεται αμέσως στον ηλεκτρονικό φάκελο του ΑμεΑ.
Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ στον τραπεζικό λογαριασμό που δηλώνεται από τον αιτούντα κατά τη στιγμή της υποβολής της αίτησης και στον οποίο θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε δικαιούχος ή συνδικαιούχος.
Συνεπώς, από την Δευτέρα, 23.07.2018 όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης σταματούν να εφαρμόζουν την προηγούμενη διαδικασία για όσα άτομα με αναπηρία επιθυμούν να υποβάλουν για πρώτη φορά αίτημα χορήγησης προνοιακής παροχής σε χρήμα και παραπέμπουν τους πολίτες στο Κέντρο Κοινότητάς τους ή στην Περιφερειακή Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΠΕΚΑ (26ης Οκτωβρίου 54-56, Θεσσαλονίκη).
Επισημαίνεται ότι για αιτήματα ανανέωσης ή παράτασης ήδη χορηγούμενου προνοιακού επιδόματος αναπηρίας, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων ή της Περιφέρειας, όπως ισχύει σήμερα.

Για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης.

Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (συντονίστρια), m.morfidou@thermi.gov.gr
Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, e.pistola@thermi.gov.gr
Συμεωνίδου Βασιλεία, Ψυχολόγος, v.symeonidou@thermi.gov.gr
Κακάνη Ελισάβετ, Διοικητική Υπάλληλος, e.kakani@thermi.gov.gr
είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1)
mail επικοινωνίας: kentro-koinotitas@thermi.gov.gr
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка