thessalos 1Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του καλοκαιρινού σχεδιασμού της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και της αρμόδιας Διεύθυνσης Πρασίνου για την βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας σε όλη την έκτασή του, με τον καλλωπισμό των πάρκων, την ανάδειξη των χώρων πρασίνου και το κλάδεμα των δεντροστοιχίων.
Οι εργασίες εντάσσονται στο σχεδιασμό της καλοκαιρινής περιόδου, ο οποίος προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου της Θέρμης και όλων των δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων. Αναλυτικότερα, συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσαν τις εργασίες κλαδέματος υψηλών και μεσαίου ύψους δέντρων στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και σε Κεντρικούς δρόμους της Θέρμης. 

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος σε σημεία που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα αναπτύχθηκαν έντονα και σε πολλά οδικά σημεία αποτελούσαν πηγή κινδύνου για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της περιορισμένης ορατότητας που προκαλούσαν.
Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε εξωραϊσμός των παρτεριών στα σημεία της πόλης, αλλά και αναβάθμιση του χώρου Πρασίνου στη θέση “Θεσσαλός” στη Θέρμη και στο μεγάλο πάρκο της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου.

trilofos parko 1
Παράλληλα έγιναν και νέες φυτεύσεις εποχιακών φυτών και ανανέωσης γκαζόν όπου κρίθηκε απαραίτητο.
Οι εργασίες εκτελούνται από συνεργεία της Υπηρεσίας υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γκιζάρη, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκέπτεται τα σημεία παρέμβασης της Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσει την ουσιαστική και αισθητική αναβάθμισή τους.
Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού σχεδιασμού, προγραμματίστηκαν ακόμα μία σειρά από δράσεις που αφορούν το φύτεμα καλλωπιστικών λουλουδιών σε παρτέρια και το κλάδεμα σε κάθε γωνιά του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο