ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

soyrvth plateiaΈνα σημαντικό αποχετευτικό έργο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ,  με συνολικό προϋπολογισμό τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ (4 εκ. ευρώ). Πρόκειται για το έργο με τον διακριτικό τίτλο «Αποχέτευση των οικισμών της Λεκάνης Ανθεμούντα» και αφορά στην Τοπική Κοινότητα Σουρωτής και τη Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής.

Την ανακοίνωση ένταξης του έργου έκανε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, παρουσία και του Δημάρχου Θέρμης,  κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.  Από το έργο της «Αποχέτευσης  οικισμών Λεκάνης Ανθεμούντα»  με περιοχές παρέμβασης τη  Σουρωτή και την Αγία Παρασκευή, πρόκειται να ωφεληθούν5.300 συμπολίτες μας.

APOXETEYTIKO 1Το έργο προβλέπει τη δημιουργία αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στον οικισμό της Σουρωτής και τη διάθεσή τους στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό των Βασιλικών, τη δημιουργία φρεατίων, αντλιοστασίων και άλλων αναγκαίων υποδομών για την περιοχή. Ανάλογα έργα, πρόκειται  να γίνουν και για τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής και τις οικιστικές περιοχές στα νοτιοδυτικά του οικισμού. Κατά τη χθεσινή συνέντευξή τύπου ο Δήμαρχος Θέρμης κ.Παπαδόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «με την υλοποίηση των έργων σε Σουρωτή και Αγία Παρασκευή και με την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού της Θέρμης που ακολουθεί ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός μας για τη διαχείριση των λυμάτων στη λεκάνη του Ανθεμούντα».

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο