ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο δήμο Θέρμης εντάσσοντας σε αυτό και την κοινότητα του Κάτω Σχολαρίου. Αυτό ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων χθες, από τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θόδωρο Καράογλου. Υπενθυμίζεται ότι στο δίκτυο φυσικού αερίου έχουν ενταχθεί ήδη περιοχές των κοινοτήτων Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Τριαδίου, Τριλόφου, Πλαγιαρίου, Νέου Ρυσίου, Βασιλικών, Σουρωτής, Αγίας Παρασκευής, Ταγαράδων και Καρδίας. Οι συνολικές επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο δήμο Θέρμης, ανέρχονται περίπου στα 8,4 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2023, οπότε και το φυσικό αέριο θα καλύπτει όλη την έκταση του δήμου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 96,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και σε περιοχές των δήμων Βόλβης, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, έως το 2025, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Μπακούρας, το νέο πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπει εκτός από την επέκταση του δικτύου διανομής στο σύνολο των δήμων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό 136.000 ευφυών μετρητών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο