Tις κοινωνικές του υπηρεσίες και δράσεις, καθώς και το Κέντρο Διαχείρισης Covid-19 ενισχύει ο δήμος Θέρμης με προσωπικό από δομές όπως τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, οι οποίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, κανένας εργαζόμενος και κανένα επιπλέον “χέρι βοήθειας”, δεν πάει χαμένο. Για παράδειγμα, προσωπικό από τα ΚΔΑΠ αλλά και τα σχολεία ενισχύουν το Κέντρο Διαχείρισης Covid-19 ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του κοινού τα απογεύματα και το Σάββατο. Με τον ίδιο τρόπο ενισχύεται άμεσα και το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Προσωπικό από τους παιδικούς σταθμούς στελεχώνει και ενισχύει τη λειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ “Αγκαλιά Ζω” το οποίο είναι και το μοναδικό ΚΔΑΠ που συνεχίζει τη λειτουργία του στον δήμο Θέρμης, καθώς αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες.
Προσωπικό από τα σχολεία βοηθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και στη θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στα δημοτικά κτίρια και το εργοτάξιο.
“Ο δήμος Θέρμης σε κάθε συγκυρία είναι πάντα δίπλα σε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα σε εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και μη αυτοεξυπηρετούμενους” δηλώνει ο πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Αργύρης Μωραΐτης.
Όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, καλούνται όλοι οι πολίτες οι οποίοι δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και δεν διαθέτουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον, να επικοινωνούν με τον δήμο Θέρμης, τις κοινωνικές υπηρεσίες, το Κέντρο Διαχείρισης Covid-19 και το “Βοήθεια στο Σπίτι”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο