fwto 1

Στο πλαίσιο έναρξης του προγράμματος της Συμβουλευτικής υποστήριξης των Σχολικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης για το σχολικό έτος 2018-2019 πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις σε κάθε δημοτική κοινότητα του Δήμου μας, οι οποίες απευθύνονται στους Διευθυντές, στα μέλη συλλόγων διδασκόντων Νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων καθώς επίσης και στους Προέδρους των συλλόγων και κηδεμόνων μαθητών σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Κατά τις συναντήσεις θα γίνεται ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από τις σχολικές μονάδες του Δήμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 θα γίνει συνάντηση στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πλαγιαρίου για τους εκπαιδευτικούς, ενώ θα ακολουθήσει ενημερωτική συνάντηση στις 18.30 σήμερα το απόγευμα στο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Θέρμης για τους γονείς. 

Αναμφισβήτητα ο ρυθμός της ζωής της οικογένειας, οι πιέσεις του σχολικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, η έλλειψη χρόνου, η εμφάνιση απροσδόκητων καταστάσεων ή ακόμη και κρίσεων μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες και να κάνουν κάθε γονιό να αισθάνεται αβοήθητος στο δύσκολο ρόλο του, κάθε μαθητή να πληγώνεται στο σχολείο ή στο σπίτι και κάθε εκπαιδευτικό που επειδή αγαπά τη δουλειά του, να επιδιώκει να γίνεται όλο και καλύτερος/η, και να μην μπορεί να ησυχάσει μέχρι ότου επιλυθούν όλες οι ανησυχίες που έχει.
Το σχολείο ήταν ανέκαθεν ο πιο σημαντικός φορέας κοινωνικοποίησης και εκμάθησης αξιών του παιδιού, μετά από την οικογένεια. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο ρόλος του είναι ακόμη πιο ουσιαστικός, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να αγωνιούν μπροστά στις νέες εξελίξεις και τους γονείς να αναζητούν στηρίγματα στην προσπάθεια ανατροφής των παιδιών τους. Ο Δήμος Θέρμης και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς ανταποκρινόμενοι στις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες και τα αιτήματα στήριξης των σχολικών κοινοτήτων ευθύνης του, συνεχίζουν και φέτος την υλοποίηση του προγράμματος παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων Δήμου Θέρμης,  Σχολικού έτους  2018-19, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και της κοινωνίας γενικότερα και προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές, τους γονείς και τους διδάσκοντες να πετύχουν τους κοινούς σκοπούς και στόχους τους. Σταθερή δε επιδίωξή του, είναι, τόσο η πρόληψη όσο και η αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών που έχουν σχέση με την ομαλή εξέλιξη των παιδιών στο σχολείο, η ενίσχυση των γονέων στο γονεϊκό τους ρόλο και η διευκόλυνση του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών.
Όλες οι συναντήσεις, ατομικές, ομαδικές, οικογενειακές έχουν συμβουλευτικό και όχι θεραπευτικό χαρακτήρα, είναι εμπιστευτικές και ισχύει η τήρηση απορρήτου των πληροφοριών που επικοινωνούνται. Το επιστημονικό προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους.

banner_sxoleia
Για τη σχολική χρονιά 2018-19 στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχίζονται οι ακόλουθες δράσεις:
Ατομική & Οικογενειακή Συμβουλευτική Στήριξη, Σχολές Γονέων σε όλες τις δημοτικές ενότητες και Ομάδες παιδιών & Εφήβων.
Επιπλέον, απαντώντας σε αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών ο δήμος Θέρμης εντάσσει, για πρώτη φορά, στις δράσεις του έργου προγράμματα με τίτλο «Εθισμός στο διαδίκτυο» για γονείς και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

teliko 1teliko2

Πληροφορίες – Ραντεβού – Δηλώσεις συμμετοχής: Καθημερινά: 9.00-15.00
Στην Αντιδημαρχία Παιδείας Δήμου Θέρμης και το  τηλέφωνο 2313.300.764.
Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.και το τηλέφωνο  2310. 463.930 και στο e-mail: info@anatoliki.gr

SYMVOYLEFTIKH YPOSTHRIKSH 1

SYMVOYLEFTIKH YPOSTHRIKSH 2


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο