Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

τούμπα 1 τούμπα αρχαια-παιχνίδια τούμπαΕκπαιδευτική δράση για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον αρχαιολογικό χώρο της Τράπεζας της Θέρμης Θεσσαλονίκης, οργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλαδικής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το 2016, την Πέμπτη 26 Μαΐου σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης. Εκεί τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από ψηλά το πόλισμα που αναπτύχθηκε στη συγκεκριμένη θέση κατά την αρχαιότητα. Η θέα προς τον μυχό του Θερμαϊκού κόλπου θα προσφέρει την ευκαιρία να γίνει λόγος για την κατοίκησή του στην αρχαιότητα και την ίδρυση της μεταγενέστερης Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο.
Επιπλέον, οι νεαροί φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια, χάρη στο εποπτικό υλικό και τις αντίστοιχες κατασκευές, που υπάρχουν στο χώρο μετά την ανάπλαση-ανάδειξή του από το Δήμο Θέρμης.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 9:30πμ. έως τη 1:30μ.μ. Τις πρώτες ώρες το χώρο θα επισκεφτούν μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στο διάστημα 12:00-1:30μ.μ. η δράση θα υλοποιηθεί για το ευρύ κοινό.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο