Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Γιώργο Κουγιάμη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 15 Δεκεμβρίου 2022 διοργανώνει ο δήμος Θέρμης. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, στο αθλητικό κέντρο Θέρμης (κλειστό γυμναστήριο), στο δρόμο Θέρμης – Τριαδίου. Για τον Γιώργο Κουγιάμη ο οποίος διετέλεσε επί 12 χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης (1983-1994) καθώς και πρώτος δήμαρχος του δήμου Θέρμης (1995-1998) θα μιλήσουν ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Παπαδόπουλος και η κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη, αντιδήμαρχος του δήμου Ζόλινγκεν (Γερμανία) και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσία της ερμηνεύτριας κας Έλλης Πασπαλά.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής για το σπουδαίο έργο το οποίο επιτέλεσε ο Γιώργος Κουγιάμης στον τόπο του, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θέρμης, έπειτα από πρόταση του δημάρχου Θ. Παπαδόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το όνομά του στο αθλητικό κέντρο Θέρμης καθώς και στον δρόμο Θέρμης – Τριαδίου. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Κουγιάμης

Ο Γιώργος Κουγιάμης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1952. Υπήρξε πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Το Νοέμβριο του 1973 συμμετείχε ως φοιτητής στην κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., συμβάλλοντας ενεργά στους αγώνες του ελληνικού λαού για την ανατροπή της χούντας. Το 1982, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης και επανεκλέχθηκε το 1986 και το 1990. Το 1994 εξελέγη πρώτος δήμαρχος του Δήμου Θέρμης.

Το 1998 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ του νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου και ανέλαβε καθήκοντα βοηθού νομάρχη σε θέματα αγροτικής πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:

– Άσκησε τα καθήκοντα Προέδρου του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου από το 1984 έως το 1998 και του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων από το 1984 έως το 1994.

– Διετέλεσε Πρόεδρος τριών αμιγώς δημοτικών επιχειρήσεων από το 1988 έως το 1998.

– Την περίοδο 1987-1991 εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) του Νομού Θεσσαλονίκης.

– Από το 1988 έως το 1998 συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, φορέας που δημιουργήθηκε με προσωπική του πρωτοβουλία.

– Από το 1988, οπότε και ιδρύθηκε, έως το 1994 διετέλεσε πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Ανθεμούντα, ενώ το 1996 εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 1ης Εδαφικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

– Το 1995 εξελέγη αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Θεσσαλονίκης.

Ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ συμμετείχε έως το 1998:

– Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΘ,

– Στο Συμβούλιο Χωροταξίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

– Στην Επιτροπή εκτίμησης αξίας για περιοχές που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης του Ν. Θεσσαλονίκης,

– Στην Επιτροπή διερεύνησης των επιπτώσεων από την εγκατάσταση του RADAR αεροδρομίου στην Περαία,

– Στην Επιτροπή για την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών ραδιοτηλεοπτικών μέσων από τον Χορτιάτη.

Από το 1997 έως το 1998 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Θεσμών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Διετέλεσε επίσης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ενεργειακού Κέντρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 1997 ήταν μέλος της Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή του Προγράμματος «Ι. Καποδίστριας» (συνενώσεις ΟΤΑ). Συμμετείχε ενεργά σε όλα τα Συνέδρια του Συμβουλίου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης.

Την διετία 1999 – 2000 άσκησε καθήκοντα ως βοηθός νομάρχης Θεσσαλονίκης, έχοντας στην αρμοδιότητα του: Τις  Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης,  Αλιείας,  Κτηνιατρικής, Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων, Τοπογραφικών καταγραφών και Κτηματογραφήσεων, Πολιτική Γης και τη Διοίκηση Αγροφυλακής.

Τη διετία 2001 – 2002 ήταν εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος με αρμοδιότητες στις Δ/σεις: Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Υδατικών Πόρων και Εγγύων Βελτιώσεων, Περιβάλλοντος.

Την ίδια περίοδο διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νομαρχιακής Επιχείρησης Θεσσαλονίκης. Επίσης, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1995 έως τον Ιούνιο του 2015 υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο