Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ekdhlwsh lhjshs paidikwn xorodivn Με μία μουσική γιορτή θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση λήξης των μαθημάτων για τις παιδικές χορωδίες του Δήμου Θέρμης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαϊου στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης και θα συμμετέχουν: η Παιδική Χορωδία Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα τα τμήματα Θέρμης, Νέας Ραιδεστού και Τριλόφου όλων των τάξεων του δημοτικού και η Νεανική  Μικτή χορωδία Δ.Ω.Θ. Ειδικότερα, η Παιδική Χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με μαέστρο την κ. Ειρήνη Μαραντίδου. Στη χορωδία συμμετέχουν παιδιά δημοτών του Δήμου Θέρμης με τμήματα των Κέντρων Πολιτισμού Θέρμης, Τριλόφου και Νέας Ραιδεστού και αποτελείται από 100 μέλη παιδιών ηλικίας 7 – 12 ετών. Σκοπός της ίδρυσής της ήταν και είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής καθώς και η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής έκφρασης. Η χορωδία βοηθάει στη δημιουργία των βάσεων και των γνώσεων, που θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο και θα βοηθήσουν στις γενικότερες σπουδές τους αλλά και στην προσωπική τους ενασχόληση με τη μουσική.


Η παιδική χορωδία έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, ενώ διοργανώνει και συμμετέχει στα Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών, που από το 2005 διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.
Συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις νέων στη Νάουσα και τη Βέροια, παρουσίασε πρόγραμμα αρκετές φορές στο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωνε το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις.
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Το 2010 ανέβασε με μεγάλη επιτυχία στο δημοτικό θέατρο θέρμης την παιδική οπερέτα «Το πιο γλυκό ψωμί» βασισμένη στη μουσική των J.Strauss, F.Lehar, G. Verdi, L.V.Beethoven, J. Brahms , G.Bijet και άλλων ξένων και Ελλήνων συνθετών.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει με παιδιά της Χορωδίας από τα  τμήματα Θέρμης, Τριλόφου, Ν. Ραιδεστού, Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Αμαξάς» Μ. Χατζιδάκις, στίχοι: Αλ. Σακελλάριος
«Ο χαρταετός» I. lutsenok μετάφραση Ζ. Κατσούλη
«Η μικρή Ραλλου» Μ. Χατζιδάκις
«Το πόνυ» S. Sosnin μετάφραση Ζ. Κατσούλη

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου
Συνοδεία πιάνου: Ευτυχία Βενιωτά
Την εκδήλωση θα συνεχίζουν τα μεγαλύτερα παιδιά της χορωδίας,
τμήματα Θέρμης, Τριλόφου, Ν. Ραιδεστού,  Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού
Τα τραγούδια που θα τραγουδήσουν αφορούν στο μιούζικαλ, στην κινηματογραφική μουσική, καθώς επίσης και στους ήρωες του κινηματογράφου τους οποίους έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ανάμεσα Σύρο και Τζια » Μ. Θεοδωράκης, στίχοι: Οδ. Ελύτης
« Ο παλιάτσος» Ν. Μαυρουδής σόλο: Δημήτριος Δημόπουλος
«Μάθημα Σολφέζ» Γ. Χατζηνάσιου, στίχοι Σ. Τηλιακού
«Γλωσσοδέτης» Ν. Μαυρουδής, στίχοι: Ν. Νικολάου
«Σαν τον Καραγκιόζη» Δ. Σαββόπουλος

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου
Συνοδεία πιάνου: Ευγένιος Στουγκιώτης

Την εκδήλωση θα κλείσουν τα παιδιά της Νεανικής Μικτής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.
Η χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με μαέστρο την κ. Ειρήνη Μαραντίδου. Απασχολεί 35 μέλη. Αποτελείται από σπουδαστές μουσικής του ωδείου, οι οποίοι στις τελευταίες τάξεις των μαθημάτων των οργάνων ή των ανώτερων θεωρητικών, έχουν ως υποχρεωτικό τους μάθημα τη χορωδία.
Επίσης, συμμετέχουν και άτομα που δεν είναι σπουδαστές μουσικής, αλλά νέοι και νέες που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι.
Η χορωδία έχει ως βασική της «υποχρέωση» την καλλιέργεια του χορωδιακού μουσικού στυλ και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο αλλά και τη μουσική – καλλιτεχνική εμπειρία.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, καθώς επίσης και σε χορωδιακά φεστιβάλ του Δήμου Πανοράματος, στη Νάουσα, τη Βέροια, την Αλεξάνδρεια και στα Χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κάθε χρόνο συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών», που από το 2005 διοργανώνει το Δημοτικό ωδείο Θέρμης. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μεταξύ αυτών και έργα των G. Palestrina, H. Purcell, A. Mozart, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακωφ, Σ. Ραχμάνινοφ, J. Hudson, G. Gershwin, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, και πολλών άλλων.
Η χορωδία είναι μέλος του Europa Cantat και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Η Βουλή» Μ. Χατζιδάκις από «Όρνιθες»
«Τώρα νυφούλα μου χρυσή » Μ. Χατζιδάκις από «Ματωμένο γάμο»
«Donna, Donna» S. Secunda
«Πολοβετζιανοί χοροί » A. Borodin Χορωδιακό από την όπερα
«Ο πρίγκιπας Ιγκόρ»
«California dreamin » J. Phillips, M. Phillips


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο