ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

DSCN2765DSCN2778Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση για το Εθνικό Κτηματολόγιο, που έγινε τη Δευτέρα 26.11.2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σουρωτής, για τους κατοίκους των Κοινοτήτων Σουρωτής, Αγίου Αντωνίου (συμπεριλαμβανομένου του Μονοπηγάδου), Περιστεράς, Λιβαδίου και Κ. Σχολαρίου.
Οι μελετητές του έργου ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησίας, και τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την κατοχύρωση του δικαιώματος, καθώς και με άλλα τεχνικά και νομικά ζητήματα.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, κ. Απόστολος Τσολάκης, επισήμανε τη σημασία της διαδικασίας και την αναγκαιότητα κάθε πολίτης να καταθέσει εγκαίρως τη δήλωσή του.

Επίσης, ενημέρωσε το κοινό για τις ενέργειες του Δήμου στο πλαίσιο της διαδικασίας, δηλαδή για τη διευκόλυνση που παρέχεται στους μελετητές με στοιχεία από τις Υπηρεσίες, αλλά και για τον χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος της Σουρωτής που θα διατεθεί για την παραλαβή δηλώσεων και την παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες. Τέλος, ο αντιδήμαρχος τόνισε τις προσπάθειες του Δήμου για την υποβολή των δηλώσεων με τις ιδιοκτήσίες του Δήμου, προκειμένου να κατοχυρωθεί η δημοτική περιουσία.
Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, οι πολίτες υπέβαλαν στους μελετητές ερωτήσεις και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.
Από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, οι μελετητές θα εγκατασταθούν στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επισκέψεις στους λοιπούς οικισμούς θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες κοντά στις κατοικίες τους. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο