ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|


Η ισχύς εν τη ενώσει για τη μεταμόρφωση των εξωτερικών χώρων του νηπιαγωγείου Σουρωτής. Εθελοντές κάτοικοι του χωριού αλλά και γονείς σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Κοινότητα και τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε με την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου οι 38 μικροί μαθητές που φοιτούν σε αυτό, να αντικρύσουν ένα όμορφο, πολύχρωμο και ευχάριστο χώρο.

Όλοι οι εθελοντές μεγαλούργησαν στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου τον οποίο με πολύ δουλειά και άφθονο μεράκι μετέτρεψαν σε ένα χώρο γεμάτο χρώμα, ζωή και δημιουργία.
Στη φροντίδα και τον καλλωπισμό του σχολείου συμμετείχαν με προσωπική εργασία, τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Θωμάς Ασλάνης όσο και γονείς παιδιών του νηπιαγωγείου.
Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη εθελοντική δράση, που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του νηπιαγωγείου. Οι εθελοντές με όρεξη για δουλειά, καλή διάθεση και φορώντας το χαμόγελο τους, ανέλαβαν δράση το προηγούμενο χρονικό διάστημα και με πολλά χρώματα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκεντρώθηκαν για να ξύσουν ,να στοκάρουν, να βάψουν και να διαμορφώσουν ευχάριστα τον περιβάλλοντα χώρο του νηπιαγωγείου.


Ειδικότερα, αντικατέστησαν και έβαψαν όλα τα παγκάκια και τραπεζάκια της αυλής, επιμελήθηκαν την καθαριότητα και την κοπή των χόρτων, προχώρησαν σε ελαιχρωματισμούς στην είσοδο του σχολείου και όπου χρειαζόταν στο τοιχείο της αυλής και έβαξαν αλλάζοντας ριζικά την όψη στο θεατράκι που βρίσκεται επίσης στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου.
Παράλληλα φρόντισαν για τη συντήρηση όλων των παιχνιδιών της παιδικής χαράς του σχολείου, ενώ σε αυτή προστέθηκε και ένα ακόμη νέο παιχνίδι.
Τέλος, η διεύθυνση του σχολείου με τη στήριξη της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελίας Κούτρη, προχώρησε στην προμήθεια του “σπιτιού του κήπου” , για την τοποθέτηση της βάσης του οποίου μερίμνησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ενώ στη συνολική συναρμολόγησή του και τοποθέτησή του φρόντισαν εθελοντές γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου.

Ο στόχος της εθελοντικής δράσης να αλλάξει η  όψη του σχολείου επετεύχθει, με τους μικρούς μαθητές να απολαμβάνουν πλέον ένα βελτιωμένο αισθητικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά σχολείο, ένα χαρούμενο και ελκυστικό μέσο αγωγής και ψυχαγωγίας.
Μία ακόμη εξαιρετική και παραδειγματική εθελοντική δράση, μία σημαντική πρωτοβουλία για κάτι φαινομενικά απλό αλλά τόσο ουσιαστικό, με σκοπό την αλλαγή της διάθεσης των μικρών μαθητών όταν προαυλίζονται, παίζουν ή κάνουν γυμναστική.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στη μεταμόρφωση του νηπιαγωγείου Σουρωτής με μία εθελοντική ενέργεια που αποτελεί μήνυμα προς όλους μας, πως με συνεργασία και συλλογική δουλειά, ενωμένοι, μπορούμε να κατορθώσουμε σπουδαία αποτελέσματα για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.
Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν για το νηπιαγωγείο Σουρωτής με την ταυτόχρονη μετάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού και της προσφοράς, σε όλους μας, αλλά κυρίως στους μικρούς μαθητές του σχολείου. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ, σε όλους όσους συμμετείχαν για την όρεξή τους για προσφορά, αλλά και για τη σημαντική πρωτοβουλία τους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο