ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ghpedo palaimaxwn thermis prwthΕθελοντικό καθαρισμό στο Φράγμα της Θέρμης διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου σε κοινή προσπάθεια με τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θέρμης και την Εθελοντική Ομάδα “ΕΘΕΛΟΝ” Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προαγωγή του εθελοντισμού, της οικολογικής αφύπνισης, της ανακύκλωσης, της φροντίδας και του σεβασμού των χώρων αθλητικών, αναψυχής, πολιτισμού και άλλων δημοτικών χώρων. Συγκεκριμένα, με κεντρικό σύνθημα «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας»  και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πολιτών κάθε ηλικίας, η εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώνεται εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας καθαρισμού δημόσιων και δημοτικών χώρων αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, εθελοντές της Θέρμης και της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης θα μαζευτούν σκουπίδια και θα συντηρηθούν τα κιόσκια και όλα τα παγκάκια της περιοχής παρέμβασης.
Οι εθελοντές, αφού ενημερωθούν για το στόχο της δράσης, θα προμηθευτούν με τις κατάλληλες σακούλες και γάντια, όλοι μαζί θα συνδράμουν στην καθαριότητα και συντήρηση του χώρου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα απόδοσης και αξιοποίησης του περιβάλλοντα χώρου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, αναψυχής και άθλησης για όλους τους πολίτες του Δήμου μας.

ghpedo posfairoy palaimaxwn 1

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης σε δηλώσεις του αναφέρει πως η συγκεκριμένη εθελοντική δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ενίσχυση της αξίας του εθελοντισμού στο Δήμο Θέρμης. Ο κ. Γκιζάρης σημειώνει χαρακτηριστικά πως οφείλουμε όλοι να γίνουμε η Αλλαγή που επιθυμούμε, να μοιραστούμε το όραμα μιας καθαρής Θέρμης, να συντονιστούμε με αντίστοιχες δράσεις που ομορφαίνουν και παράλληλα προστατεύουν τους δημόσιους δημοτικούς χώρους, ενώ απευθύνει κάλεσμα στους δημότες – κατοίκους τους δήμου μας που πιστεύουν ότι η συμβολή τους στην όλη προσπάθεια είναι σημαντική να πάρουν μέρος στη δράση εθελοντισμού του ερχόμενου Σαββάτου.

gkizarhs profil

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους μας ότι οι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές δράσεις. “Ευελπιστούμε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες θα “αγκαλιαστούν” και θα βρουν και άλλους μιμητές, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας του Δήμου μας και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας” τόνισε καταλήγοντας ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι η δράση θα ξεκινήσει στις οκτώ το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο