EGKAINEIA XTHES DHMHTRA KALH«Την κιβωτό μέσω της οποίας θα διατηρηθεί το πολλαπλασιαστικό υλικό της χώρας μας», την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ,  στη Θέρμη, εγκαινίασε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου παρουσία και του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Κατά το σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εγκαινίων ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και της προστασίας των φυτογενών πόρων και της βιοποικιλότητας που διαθέτει η χώρα, που αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

DHMARXOS YPOYRGOS EGKAINIA DHMHTRAΟ κ. Αποστόλου τόνισε επίσης, πως διακηρυγμένη προτεραιότητα για το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποτέλεσε στην κατεύθυνση αυτή,  η λειτουργία της Τράπεζας Γενετικού Υλικού στη Θέρμη.
Στην τελετή εγκαινίων της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού, που πραγματοποιήθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή επιστημόνων και ερευνητών, παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.  Γιάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκος Αντώνογλου, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

dhmarxos ypoyrgos xthesdhmarxos ypoyrgos nea
Αμέσως μετά το τέλος των εγκαινίων,  ο Υπουργός συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Θέρμης κ. Παπαδόπουλο, επισκέφτηκε μία καινοτομική μονάδα παραγωγής εύκαμπτων φωτοβολταϊκών τόξων στο Δήμο Θέρμης. Στη συγκεκριμένα μονάδα, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο έρευνα με οργανικά ηλεκτρονικά υλικά, προκειμένου σύντομα να επιτευχθεί η χρήση και η αξιοποίηση των φωτοβολταϊκών τόξων στα θερμοκήπια όλης της χώρας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο