ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2018 ξεκίνησε από χθες Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ωστόσο τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018. Παράλληλα αύριο Παρασκευή προβλέπεται να πληρωθεί η Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2018, ενώ ως το τέλος της εβδομάδας πιστώνονται και τα de minimis ροδάκινων, καπνού και αιγοπροβατοτρόφων Λέσβου λόγω ευλογιάς.
Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη πληρώνεται η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το Εθνικό Απόθεμα (14,2 εκατ. ευρώ), η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, συνολικού ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ.

Προγραμματίζεται δε αύριο Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, να καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2018, συνολικού ύψους 247 εκατ. ευρώ, καθώς εγκρίθηκαν οι σχετικοί πόροι.
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να τρέξουν και οι πληρωμές των de minimis στα ροδάκινα (10,2 εκατ. ευρώ), του Μπασμά (8,4 εκατ. ευρώ) και των αιγοπροβατοτρόφων Λέσβου (5 ευρώ το κεφάλι λόγω ευλογιάς), καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους.
Το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης, υπενθυμίζει τέλος σε όλους τους αγρότες της περιοχής μας ότι ακολουθούν πληρωμές και για το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης, συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, παλιότερων ετών, καθώς εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο