ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΩΤΟΣτο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Συμβουλευτική Υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων Δήμου Θέρμης” για το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, αρχίζουν από τις 24 Ιανουαρίου 2018, δύο νέες ομάδες στήριξης γονέων.
Το σχολείο ήταν ανέκαθεν ο πιο σημαντικός φορέας κοινωνικοποίησης και εκμάθησης αξιών του παιδιού, μετά από την οικογένεια. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο ρόλος του είναι ακόμη πιο ουσιαστικός, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να αγωνιούν μπροστά στις νέες εξελίξεις και τους γονείς να αναζητούν στηρίγματα στην προσπάθεια ανατροφής των παιδιών τους. Ο Δήμος Θέρμης και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, όπως είναι γνωστό, ανταποκρινόμενοι στις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες και τα αιτήματα στήριξης των σχολικών κοινοτήτων ευθύνης τους, συνεχίζουν και φέτος την υλοποίηση του προγράμματος παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων Δήμου Θέρμης,  Σχολικού έτους  2017-18, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.


Στο πλαίσιο εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, σας ενημερώνουμε ότι ξεκινούν δύο νέες ομάδες στήριξης Γονέων και Μαθητών Α΄ /θμιας και Β΄ /θμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Νέου Ρυσσίου και Βασιλικών.

Ειδικότερα, η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί και θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και συγκεκριμένα:

* στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών, από τις 17.00 το απόγευμα έως τις 18.45μμ.

* στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ρυσίου, από τις 19.15μμ έως τις 21.00 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της της πρώτης συνάντησης πρόκειται να οριστικοποιηθούν οι ώρες και οι ημερομηνίες του συνόλου των οκτώ (8) συναντήσεων της κάθε ομάδας καθώς και η θεματολογία των συναντήσεων.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη παρεμβάσεων και υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης όλων των μελών της σχολικής κοινότητας του Δήμου, καθώς και η πρόληψη και η διαχείριση επιμέρους θεμάτων, μέσα από ατομικές, οικογενειακές και ομαδικές συναντήσεις..
Στο πλαίσιο του προγράμματος στη Θέρμη θα συνεχίζονται οι δράσεις έως τα τέλη του επόμενου μήνα Φεβρουαρίου, ως εξής:
* στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Θέρμης, κάθε Τρίτη , από τις 17.00 έως τις 18.45 το απόγευμα, για γονείς μαθητών της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης και κάθε Τρίτη, από τις 19.00 έως τις 20.45 το βράδυ, για Γονείς μαθητών Β΄/θμιας Εκπαίδευσης
Οι γονείς που επιθυμούν να λάβουν επιπλέον διευκρινήσεις ή πληροφορίες για το πρόγραμμα “Συμβουλευτική Υποστήριξη σχολικών Κοινοτήτων Δήμου Θέρμης” μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2310463930.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο