wifi4eu dwreanΑπό σήμερα οι Δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη σχετική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Δωρεάν WiFi σε χιλιάδες Δήμους χρηματοδοτεί με 120 εκατομμύρια ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το έτος 2020 και για τον σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή επιτροπή απευθύνει πρόσκληση στους δήμους σε όλη την Ευρώπη , προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση , που αφορά την δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο .

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αναμένεται να προσφέρει σε χιλιάδες Ευρωπαίους δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χάρη στο πρόγραμμα WiFi4EU, οι τοπικές κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τη συνδεσιμότητα πιο κοντά στους πολίτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν πλήρως από τις απεριόριστες δυνατότητες της ψηφιοποίησης.

WiFi4EUdvrean wifi 3
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, θα διατεθούν 120 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι το 2020 για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν Wi-Fi σε έως και 8.000 Δήμους σε όλα τα κράτη-μέλη, καθώς και στη Νορβηγία και την Ισλανδία. Τα χρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Χρηματοδότηση θα παρασχεθεί μόνο σε δίκτυα που δεν επικαλύπτουν ιδιωτική ή δημόσια δωρεάν παροχή πρόσβασης που ήδη υπάρχει και έχει παρόμοια ποιότητα στον ίδιο δημόσιο χώρο. Στη σημερινή Πρόσκληση υποβολής στοιχείων ανταποκρίθηκε και ο Δήμος Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο