ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Μια νέα πιλοτική υπηρεσία μετακίνησης πολιτών (FLEX BUS) έχει θέσει σε εφαρμογή ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MultiDEPART της πρωτοβουλίας Kick for Mobility του EIT (European Institute of Innovation & Technology). Ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και θα ισχύσει για διάστημα ενός μήνα. Σημειώνεται ότι το σύνολο της υπηρεσίας είναι μια προσφορά του ΟΣΕΘ για τη βιώσιμη κινητικότητα κάθε πληθυσμιακής ομάδας και θα παρέχεται δωρεάν στο πλαίσιο του εν λόγω έργου!

Η περιοχή κάλυψης περιλαμβάνει τους οικισμούς Νέο Ρύσιο – Ταγαράδες – Αγ. Παρασκευή – Σουρωτή και Βασιλικά, ενώ η έναρξη και ο τερματισμός θα είναι παραπλεύρως του Τερματικού Σταθμού ΙΚΕΑ.

Οι χρήστες μπορούν μέσω της εφαρμογής “Nemi” (Android, iOS ) που διατίθεται για έξυπνες συσκευές τηλεφώνου (smart phone) ή ταμπλέτας (tablet) να προγραμματίζουν, έως και 48 ώρες πριν από την επιθυμητή μετακίνηση, πού θέλουν να μετακινηθούν, επιλέγοντας από μία σειρά στάσεων που βρίσκονται στις ανωτέρω περιοχές καθώς και την ώρα που επιθυμούν να μετακινηθούν.

Εναλλακτικά της εφαρμογής, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2316020774 (ΔΕΥ-ΠΑ, 08:00-16:00) και να κάνουν κράτηση θέσης.

Προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής είναι ο χρήστης να καταχωρήσει ένα λειτουργικό e-mail, ενώ στη συνέχεια μπορεί να εισάγει εάν επιθυμεί το πλήρες ονοματεπώνυμο του (με τήρηση του απορρήτου) ή απλά τα αρχικά του.

Η λειτουργία της πιλοτικής υπηρεσίας είναι τις καθημερινές ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή) και ώρες 10:00 – 18:00, με προβλεπόμενη διάρκεια λειτουργίας ενός μήνα και ημερομηνία έναρξης την 21.03.2022. Η μετακίνηση τους θα γίνεται με όχημα 16-θέσεων στο οποίο οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα ισχύοντα μέτρα COVID-19 (χρήση μάσκας υψηλής προστασίας) που εξακολουθούν να εφαρμόζονται στις δημόσιες συγκοινωνίες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο