ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Covid-19, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Περίπου δέκα χιλιάδες μάσκες υψηλής προστασίας, θα διανείμει ο δήμος Θέρμης σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ημέρα επανέναρξης της λειτουργίας των σχολείων, μετά τις διακοπές των εορτών των Χριστουγέννων. Οι μάσκες είναι τύπου FFP2/KN95, όπως επιτάσσουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για προστασία από την παραλλαγή “Όμικρον” του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και πληρούν όλες τις προδιαγραφές τις οποίες έχει θέσει η Πολιτεία.

Από πολύ νωρίς, το πρωί της Δευτέρας, οι μάσκες θα βρίσκονται στα σχολεία, θα παραδοθούν στο/η διευθυντή/τρια της κάθε μιας από τις συνολικά 67 σχολικές μονάδες, προκειμένου να διανεμηθούν στους χιλιάδες μαθητές και στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία του δήμου Θέρμης.

Οι μάσκες έχουν δύο μεγέθη. Αυτές με το μικρότερο μέγεθος θα δοθούν στους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και οι μεγαλύτερες στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Ο δήμος Θέρμης είναι ο πρώτος δήμος πανελλαδικά, ο οποίος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διαθέσει σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας μάσκες υψηλής προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ήταν και ο πρώτος δήμος που τον Σεπτέμβριο του 2020, με την έναρξη της περσινής σχολικής χρονιάς, είχε διανείμει δωρεάν μάσκες στα σχολεία, πέραν εκείνων που στη συνέχεια διένειμε η Πολιτεία δια μέσου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Πέρα από τις μάσκες, ο δήμος Θέρμης έχει εξασφαλίσει ώστε να υπάρχουν σε κάθε σχολείο όλες οι αναγκαίες ποσότητες σε υλικά καθαρισμού, αντισηπτικά και κάθε άλλο μέσο ατομικής προστασίας. Παράλληλα, μέσα στο σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται εργασίες απολύμανσης σε όλα τα σχολεία του δήμου, από ειδικά πιστοποιημένα συνεργεία.

Επίσης, εκτός από τα μέλη της σχολικής κοινότητας, ο δήμος Θέρμης θα διανείμει μάσκες υψηλής προστασίας και σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο