Δυναμική ήταν η ανταπόκριση μαθητών και γονιών, αλλά και εκπαιδευτικών, από όλες τις δημοτικές ενότητες στην ημερίδα Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία πριν από λίγες μέρες στη Θέρμη. Όπως σημειώνουν τα στελέχη της αντιδημαρχίας Παιδείας, δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς αυτή η ανταπόκριση των νέων δίνει τη δύναμη και τον ενθουσιασμό για τη συνέχιση των δράσεων που αφορούν τη νέα γενιά σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας”.
Αξιόλογοι εισηγητές και ειδικοί μίλησαν σε παιδιά και γονείς για τις δεξιότητες στη ζωή και στην επαγγελματική σταδιοδρομία, τις σπουδές και τις ευκαιρίες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την επαγγελματική συμβουλευτική και τον προσανατολισμό αλλά και τα μυστικά μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας. Με συντονιστή της εκδήλωσης τον κ. Θανάση Σαρακίνο η Μαρία Αλεξίου υπεύθυνη του ΚΕΣΥ Θεσσαλονίκης μίλησε για τον ρόλο της επαγγελματικής συμβουλευτικής και του προσανατολισμού στην επαγγελματική ανάπτυξη ενώ ο Δρ. Ανδρέας Οικονόμου Αν.Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος (ΑΣΠΑΙΤΕ) ανέπτυξε τη “σημασία της Δια Βίου Μάθησης και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις επιλογές σταδιοδρομίας.
Για τις σπουδές στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τη σταδιοδρομία μίλησαν η Κατερίνα Παπακώτα, Ψυχολόγος-Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο., η Δρ Αικατερίνη Μπουτσιούκη Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Μαρία Αγοραστού από το γραφείο διασύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
Η Δρ Ελένη Μαλούπα από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» ενημέρωσε για τις προοπτικές σταδιοδρομίας στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα και τέλος ο Γιάννης Βασιλειάδης συνιδρυτής και πρόεδρο της ΚΥΑΝΑ HELLAS Α.Ε. “αποκάλυψε” κάποια από τα “μυστικά μιας επιτυχημένης πορείας στον χώρο των επιχειρήσεων”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο