anatolikh fwto

H ANATOΛΙΚΗ ΑΕ συμμετείχε στη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου «Change the Power-(Em)power to change: Local Authorities towards the SDGs and Climate Justice», η οποία διοργανώθηκε στις 21 & 22 Νοεμβρίου 2018, oτο Γκιορ της Ουγγαρίας.
Στη διακρατική συνάντηση συζητήθηκαν διαχειριστικά θέματα του έργου αλλά και η πρόοδος της Καμπάνιας «Η καλή ζωή είναι απλή», του οn-line εργαλείου “Change the Future” και της μετάφρασης του Ντοκυμαντέρ Belo Monte.
Το οn-line εργαλείο “Change the Future” θα προσφέρει στους Δήμους που συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Θέρμης,  και τους πολίτες την ευκαιρία να δεσμευτούν άμεσα για την επίτευξη μιας καλής ζωής για όλους. Μέσω της προώθησης ενός δημιουργικού ανταγωνισμού, το εργαλείο θα καλεί τους πολίτες να συλλέξουν Changer Points για ένα καλύτερο μέλλον. Το εργαλείο είναι ελεύθερο προς χρήση (www.change-the-fututre.eu) και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά.

Το ντοκιμαντέρ Belo Monte είναι το αποτέλεσμα μιας μακροπρόθεσμης παρατήρησης στο φράγμα Belo Monte στη Βραζιλία. Ο σκηνοθέτης του, Martin Kessler, έχει δημιουργήσει μια σειρά ταινιών με βάση το φράγμα αυτό. Το 2016 παρήγαγε το ντοκιμαντέρ «Αντίστροφη μέτρηση στον ποταμό Xingu» το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για παρουσιάσεις και δημόσιες συζητήσεις / εκδηλώσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στις επιπτώσεις της παραγωγής ενέργειας και τα δικαίωματα των αυτόχθονων παραποτάμιων πληθυσμών. Το ντοκιμαντέρ θα υποτιτλιστεί σε 10 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.
Τέλος, η εκστρατεία «Η Καλή Ζωή είναι απλή» έχει ήδη επικαιροποιηθεί στο πλαίσιο του έργου EMPOWER με νέα θέματα (ενέργεια, δημόσιες μεταφορές, πλαστικές συσκευασίες). Στην καμπάνια παρουσιάζονται θετικά παραδείγματα και νέοι τρόποι ζωής που ενδυναμώνουν τους πολίτες ώστε να γίνουν ενεργοί. Η εκστρατεία πρόκειται να μεταφραστεί συνολικά σε 13 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής.
Στη δεύτερη διακρατική συνάντηση, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τον τρόπο προώθησης όλων αυτών των μέσων επικοινωνίας για να προσεγγίσουν αποτελεσματικότερα το ευρύ κοινό και να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές αρχές για παγκόσμια δράση.
Το συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο “Change the Power – (Em)Power to Change” στοχεύει στην ενίσχυση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επιδιώκει να ενισχύσει την κατανόηση των παγκόσμιων αλληλεξαρτήσεων μεταξύ των τοπικών αρχών και των πολιτών τους και να ενισχύσει την αλλαγή συμπεριφοράς μέσω ενός ευρέος φάσματος εκδηλώσεων, εργαστηρίων και εκπαιδευτικού υλικού για όλες τις ηλικίες.
Το εταιρικό σχήμα περιλαμβάνει 20 εταίρους, συγχρηματοδοτείται από το EuropeAid και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο