ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Μία σειρά έξι εβδομαδιαίων διαδικτυακών συναντήσεων με εφήβους και θέμα τα συναισθήματά τους στην εποχή της πανδημίας ξεκινούν από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου. Ο δήμος Θέρμης, που από το 2017 είναι μέλος του «Διεθνούς Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν» της UNESCO, διοργανώνει τις συναντήσεις αυτές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης του ΟΗΕ η οποία γιορτάζεται στις 24 Ιανουαρίου. Στις συναντήσεις προσκαλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων του δήμου Θέρμης, να καταθέσουν τις ανησυχίες τους και τις ανάγκες τους με τελικό σκοπό την επίτευξη μιας συναισθηματικής ισορροπίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Στην πρώτη συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 23 Ιανουαρίου με τίτλο «Αλήθεια, περιμένω περισσότερα καλά πράγματα να συμβούν στο μέλλον;» θα συζητηθεί η σχέση της αισιοδοξίας με το συναίσθημα της ευτυχίας. Οι συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνονται χωρίς να απαιτείται εγγραφή, στην ψηφιακή πλατφόρμα του ZOOM, Σάββατο πρωί, 11.00-13.00, ώστε να μην επηρεάζουν και να μην επηρεάζονται από τυχόν αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων στις ακόλουθες θεματικές:
 23/1: Αλήθεια, περιμένω περισσότερα καλά πράγματα να συμβούν στο μέλλον; (ευτυχία- αισιοδοξία)
 30/1: Θέλω το δωμάτιό μου να είναι ακατάστατο γιατί έτσι δείχνει πως νιώθω! Θέλω όλη μέρα να βλέπω βιντεάκια ή να κοιμάμαι. Δεν θέλω να σκέφτομαι! (ευαισθησία)
 13/2: Αξίζω για αυτό που είμαι, με τις όποιες ελλείψεις μου, τα όποια λάθη μου! (αυτοεκτίμηση)
 20/2: Εύχομαι να μην ήμουν τόσο θυμωμένος/η, αλλά είμαι: ο δικός μου μηχανισμός άμυνας (θυμός)
 13/3: Οι δυο όψεις της ζωής μου: Έντονο άγχος, αλλά και ριψοκίνδυνη συμπεριφορά. Τι συμβαίνει με μένα; (άγχος-φόβος)
 20/3: Βαριέμαι! Υπάρχει λειτουργική πλευρά στην πλήξη; (ανία-απάθεια)
Όλες οι συναντήσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός υποστήριξης μαθητών και γονέων του δήμου Θέρμης» σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
Για να συμμετέχετε στις συναντήσεις συνδεθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ο οποίος θα ενεργοποιείται 15 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε συνάντησης.
https://us02web.zoom.us/j/82109269008?pwd=U3FpM3F0aDdtU2RPeWpQcUo2OEtsUT09

Meeting ID: 821 0926 9008
Passcode: 262667
Σας ευχόμαστε δύναμη και καλή συνέχεια στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Περισσότερες πληροφορίες
Για το Παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO για τις Πόλεις που Μαθαίνουν

Για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης του ΟΗΕ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο