ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

Ροζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και το γευστικό κρασί από τα σταφύλια της περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι εκατοντάδες επισκέπτες της γιορτής σταφυλιού και κρασιού, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, στο Κάτω Σχολάρι. Το διήμερο των εκδηλώσεων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών καθώς ήδη η σχετική ανακοίνωση στη σελίδα της Κοινότητας ξεπέρασε τις τέσσερις χιλιάδες προβολές.

Στο πλαίσιο της γιορτής η οποία θα γίνει στο χώρο του δημοτικού σχολείου, θα δοθούν  δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους σταφύλια και κρασί προκειμένου να γευτούν τις εξαιρετικές ποικιλίες του Κάτω Σχολαρίου. Στη γιορτή του σταφυλιού Κάτω Σχολαρίου 2022  θα λάβουν μέρος παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα με τη συνοδεία πολλαπλών χορευτικών σχημάτων.

Η  Γιορτή Σταφυλιού συμπληρώνει φέτος 44 χρόνια ζωής, καθώς ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν μέχρι και τα 7.500 στρέμματα αμπέλια, διαφόρων ποικιλιών. Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα φημισμένα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό. Σήμερα, παρά την μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 2.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον πολιτών του δήμου Θέρμης και πολλών επισκεπτών από τις γύρω περιοχές.

Οι καλλιεργητές της περιοχής θα πάρουν μέρος και στην έκθεση της ποιότητας σταφυλιών, που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο χώρο της εκδήλωσης, όπου εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι.Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου Νίκος Ζήσης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε πολίτη του δήμου Θέρμης, αλλά και σε πολίτες από τις γύρω περιοχές να συμμετάσχουν στη Γιορτή Σταφυλιού. Παράλληλα εύχεται καλή συγκομιδή στους παραγωγούς της περιοχής ώστε να ανταμειφθούν οι κόποι και οι προσπάθειες  μιας ολόκληρης χρονιάς. Η Γιορτή ξεκινά την Παρασκευή 19 Αυγούστου και ώρα 20.30 μ.μ. στο χώρο του δημοτικού σχολείου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο