Διακρίσεις “έφεραν” στον δήμο Θέρμης, την“Πόλη που Μαθαίνει”, οι μαθητές της Β΄ Τάξης του δημοτικού Σχολείου Ταγαράδων που συμμετείχαν στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό” με την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση της δασκάλας τους Αφροδίτης Δούμπλιου, Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό μαθηματικών στον κόσμο, με συμμετοχές που ξεπερνούν τους 6.5 εκατομμύρια μαθητές από 78 χώρες. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση των μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις.
Φέτος, λόγω ειδικών συνθηκών, η διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά την Παρασκευή 23 Μαϊου 2020. Διάκριση έλαβαν τρεις μαθητές της Β΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ταγαράδων και συγκεκριμένα οι Νίκος Καραμανλής, Ελένη Κωνσταντινοπολου και Αργύρης Ντούβας.
Περήφανοι για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δηλώνουν με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του σχολείου οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου, ενώ δεν παραλείπουν να συγχαρούν θερμά τους τρεις μαθητές που διακρίθηκαν.
Εμείς ως αντιδημαρχία παιδείας και ως δήμος Θέρμης είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που προάγει τη γνώση και τη δημιουργική σκέψη. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό, τη δασκάλα τους την κ. Δούμπλιου αλλά και το δημοτικό σχολείο Ταγαράδων που στηρίζει το εργο των εκπαιδευτικών” δήλωσε ο . αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου. Με την ευχή να συνεχίσουν τις τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες τους οι εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Ταγαράδων και στα παιδιά να συνεχίσουν να φέρνουν διακρίσεις και να αγαπούν τη γνώση και την καλλιέργεια της σκέψης χαιρετίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ταγαράδων την πρωτοβουλία των παιδιών και της δασκάλας τους.

Ο διαγωνισμός

Η ιδέα του διαγωνισμού ξεκίνησε το 1993 όταν εκπρόσωποι από τη Γαλλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό ο οποίος θα απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε εκείνους που ιδιαίτερη κλίση Μαθηματικά. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό που διαχέει την πληροφορία και παράγει τροφή για σκέψη.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1994, οι πρώτοι εκπρόσωποι ίδρυσαν τον Διεθνή Οργανισμό Kangourou Sans Frontieres (Καγκουρό Χωρίς Σύνορα) με έδρα το Παρίσι.

Σήμερα είναι μέλη σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ, και χώρες της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής. Ελλάδα έγινε μέλος του Οργανισμού Kangourou Sans Frontieres τον Οκτώβριο του 2006.

Οι διάφορες χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ούτε γίνονται συγκρίσεις των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, τα θέματα κατασκευάζονται από κοινού από τους εκπροσώπους των χωρών μελών, κατά την ετήσιά τους συνάντηση. Οι διαγωνιζόμενοι γράφουν σε κοινά θέματα με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό ερωτήσεων. Οι διαφορές είναι μόνο οι απαραίτητες ώστε να ληφθούν υπ΄ όψιν οι εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες και διαφορές στο αναλυτικό πρόγραμμα κάθε χώρας μέλους.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο