ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

livadi kalhΈνα σημαντικό έργο που αφορά  παρεμβάσεις σε κτιριακό συγκρότημα της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίου, όπου θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει μελλοντικά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Eκπαίδευσης του Δήμου Θέρμης, δημοπρατήθηκε και ξεκινά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η υλοποίησή του.   Πρόκειται για την εκτέλεση του έργου µε τίτλο: «Παρεµβάσεις αναβάθµισης για την εξοικονόµηση ενέργειας συγκροτήματος κτιρίων στο Λιβάδι του ∆ήµου Θέρµης, προϋπολογισμού 622.000 ευρώ.

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των απαιτούμενων εργασιών  του συγκεκριμένου έργου άναψε, ώστε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συγκρότημα της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίου, που αποτελείται από 2 κτίρια. Το διώροφο κτίριο στο σύνολο του σχεδιάστηκε για να στεγάσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Θα περιλαμβάνει ανεξάρτητο χώρο στον όροφο, πολλαπλών χρήσεων και ισόγειο χώρο. Το δεύτερο κτίριο με την ολοκλήρωση των εργασιών θα στεγάσει τους  ξενώνες φιλοξενίας των  επισκεπτών. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν και στα δύο κτίρια,  θα είναι  ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και οικοδομικές εργασίες συντήρησης.

livadi ksenwnes

Ουσιαστικά με σειρά παρεμβάσεων θα  επανασχεδιαστεί και θα ανακατασκευαστεί ο χώρος προκειμένου να  στεγαστεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς επίσης και ένας επιπλέον εκθεσιακός χώρος και ένας χώρος γραφείων.

Τέλος θα πραγματοποιηθούν και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου, με τρόπο που να εξασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κεντρική σκάλα όπου θα υπάρχει ειδική μπάρα στήριξης και προσβασιμότητας ΑμεΑ.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο