ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:


Πρόσκληση προς τους κατοίκους των δήμων της ανατολικής Θεσσαλονίκης να ενημερώσουν για κλαδεύσεις δέντρων τα οποία εφάπτονται ή βρίσκονται πολύ κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, απευθύνει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να γνωστοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δένδρων με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, που θα πέσει στην αντίληψή τους. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα 11500/2310928243 και 2310984600 προκειμένου να τα αναφέρουν. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η επαφή ή η επικίνδυνη γειτνίαση των δέντρων με τα ηλεκτροφόρα σύρματα είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα στα δίκτυα με πιθανές σοβαρές συνέπειες”.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την άδεια της αρμόδιας αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Θέρμης προκειμένου να προχωρήσει στην κοπή ή την κλάδευση των επικίνδυνων δένδρων που γειτνιάζουν με ηλεκτροφόρα καλώδια, προκειμένου να ακολουθήσει η συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ σε όλο το δήμο Θέρμης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιος Γκιζάρης, με αφορμή το έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ τονίζει πως “είναι ξεκάθαρο ότι το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται κοντά σε καλώδια μέσης τάσης είναι ευθύνη των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ. Όποτε προχωρούν σε συντήρηση του δικτύου, ως δημοτική αρχή συνδράμουμε στην προσπάθειά τους. Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν ότι οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας”. Προσθέτει, δε, ότι “ο δήμος Θέρμης προφανώς και θα βοηθήσει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ και παράλληλα θα επισημαίνει προβλήματα στο δίκτυο, κάθε φορά που αυτά υποπίπτουν στην αντίληψή του».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο