Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ο δήμος Θέρμης δια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, προχωρούν στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με στόχο να εκπαιδευτούν πολίτες σχετικά με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Η αρχή του πρώτου κύκλου των σεμιναρίων είχε γίνει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας. Ανάμεσα στους πολίτες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ήταν και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.

Ο δεύτερος κύκλος προγραμματίστηκε για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και πάλι στα Γραφεία της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και ώρα 4 το απόγευμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να τηλεφωνούν στον αντιδήμαρχο κ. Κουγιουμτζίδη, στο τηλέφωνο 6972312198.

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

«Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ για την πολύτιμη συνεισφορά του σε αυτήν την πρωτοβουλία του δήμου που σκοπό έχει την ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά, και τη δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής. Καλούμε τους πολίτες του δήμου μας να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, στο τέλος των οποίων χορηγείται και σχετική πιστοποίηση», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κουγιουμτζίδης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка