ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Τσίχλη, προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων και Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στο γραφείο του, στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Η συνάντηση έγινε έπειτα από επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Θέρμης με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο κ. Χρήστο Μπουλούμπαση. Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μπουλούμπαση ότι ο δήμος Θέρμης αντιμετωπίζει προβλήματα στην υδροδότηση εξ αιτίας αλλεπάλληλων κλοπών εξοπλισμού, τόσο της ΔΕΥΑ Θέρμης, όσο και του ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησε για άλλη μια φορά την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Θέρμης παρουσίασε στο στέλεχος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι μόνον τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 13 κλοπές εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος «πολλές από τις διακοπές νερού οφείλονται σε διακοπές της ηλεκτροδότησης οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ. Αρκετές απ’ αυτές τις διακοπές οφείλονται σε βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, για τις οποίες γίνονται συνεχείς οχλήσεις και επιστολές διαμαρτυρίας προς τον ΔΕΔΔΗΕ. Υπάρχουν όμως και διακοπές στην ηλεκτροδότηση επειδή συμμορίες κλέβουν εξοπλισμό του ΔΕΔΔΗΕ (μετασχηματιστές), αλλά και της ΔΕΥΑΘ (καλώδια κ.λπ.) με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός λειτουργίας βασικός εξοπλισμός της ΔΕΥΑΘ (στις γεωτρήσεις, στα αντλιοστάσια κ.ο.κ.) που διασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση». Το τελευταίο τέτοιο επεισόδιο έγινε πριν από μερικές ημέρες όταν άγνωστοι «χτύπησαν» εγκατάσταση του ΔΕΔΔΗΕ σε μια γεώτρηση στην περιοχή της επέκτασης Θέρμης με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί εκτός λειτουργίας, προκαλώντας διακοπή στην υδροδότηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος «έχουμε επισημάνει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα και έχουμε υποβάλλει και μηνύσεις». Ο δήμαρχος Θέρμης ζήτησε από τον κ. Τσίχλη να υπάρξει εντατικότερη αστυνόμευση στην περιοχή, περιλαμβανομένων και των σημείων στα οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που αφορούν την ύδρευση.

Με την ευκαιρία της συνάντησης και προς γενικότερη ενημέρωση των κατοίκων του δήμου Θέρμης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θέρμης Δαμιανός Ζελελίδης ο οποίος ήταν «παρών», σημείωσε ότι ορισμένες διακοπές νερού οφείλονται στις εργασίες για την κατασκευή νέων δικτύων οπτικής ίνας, ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς κατά τη διάρκειά τους προκαλούνται κάποιες φορές βλάβες στο υπάρχον δίκτυο και γίνεται διακοπή της υδροδότησης μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. «Στον δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα στην περιοχή της επέκτασης όπου υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση, βρίσκονται σε εξέλιξη τρία μεγάλα έργα που αφορούν το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Υπάρχουν ανοικτά σκάμματα, τοποθετούνται καινούργιες σωληνώσεις και κάποιες φορές προκαλούνται φθορές στο υπάρχον δίκτυο. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρξει διακοπή νερού έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες. Επίσης, χθες, προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο από συνεργείο εργολάβου που τοποθετεί οπτικές ίνες. Όταν εκτελούνται έργα τέτοιου βεληνεκούς, θα έχουμε δυστυχώς και τέτοια περιστατικά. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά τα οποία θα λύσουν οριστικά το θέμα της υδροδότησης».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο