ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

agrotiko prwthΤο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ενημερώνει όλους τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας, πως όσοι έχουν έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών μέχρι την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης (αρχικής ή τροποποιητικής), δεν βεβαιώνεται προκαταβολή φόρου, καθόσον δεν υφίσταται εισόδημα στο διανυόμενο αυτό έτος (έτος υποβολής της δήλωσης).


Αυτό προκύπτει μέσα από το τελευταίο φορολογικό εγχειρίδιο που δημοσίευσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προς ενημέρωση των φορολογουμένων και αφορά και τους αγρότες.  Ωστόσο σύμφωνα με όσα τονίζονται όταν το φυσικό πρόσωπο προβαίνει σε διακοπή των εργασιών της επιχειρηματικής του δραστηριότητας (συμπεριλαμβανομένης και της αγροτικής) εντός του φορολογικού έτους 2017, αλλά στο ίδιο φορολογικό έτος αποκτά και άλλα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα για τα οποία δεν απαιτείται έναρξη και συνεπώς και διακοπή εργασιών (π.χ. εισόδημα από τεκμήρια, εισοδήματα με τίτλους κτήσης, εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης) για τα εισοδήματα αυτά βεβαιώνεται κανονικά προκαταβολή φόρου.

agrotiko 1
Ως προκαταβολή σύμφωνα με την ΑΑΔΕ «βεβαιώνεται ποσό ίσο με το 100{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} του φόρου που προκύπτει μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα του διανυόμενου φορολογικού έτους, αφαιρουμένων παρακρατηθέντων και προκαταβληθέντων φόρων. Φορολογητέο εισόδημα, πέραν της επιχειρηματικής δραστηριότητας (π.χ. οι φόροι των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία και συντάξεις, κεφάλαιο, κλπ.), δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προκαταβολής. Στη βεβαίωση προκαταβολής λαμβάνεται υπόψη επίσης και το ποσό του φόρου που προκύπτει λόγω τεκμαρτού προσδιορισμού του εισοδήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες οι αγρότες της περιοχής μας μπορούν να απευθύνονται με το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης στα Βασιλικά (π. Δημαρχείο- Γραφείο 3) από Δευτέρα έως και Παρασκευή και τις ώρες 8:30π.μ.-14:00μ.μ., ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 2396330032.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο