ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η ημέρα παγκόσμιας ποίησης τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τη ΔΕΠΠΑΘ με βραδιά αφιέρωμα που περιελάμβανε μία μοναδική συναυλία εφτά πολυφωνικών χορωδιών που ταξίδεψαν τους θεατές σε μουσικούς δρόμους υπό την κ. Ελευθερία Μεταξά,  το περασμένο Σάββατοι 16 Μαρτίου. Εφτά πολυφωνικές χορωδίες του Δήμου μας και η παιδική χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων γέμισαν με ήχους και όμορφα τραγούδια τη γεμάτη από θεατές αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.


Την Κυριακή 17 Μαρτίου τη σκυτάλη παρέλαβαν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Κάτω Σχολαρίου Αγίας Παρασκευής και η χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού σε μία μοναδική βραδιά Βυζαντινών ήχων, παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.
Η Βυζαντινή μας Χορωδία , δημιούργημα του Λεωνίδα Βλαχόπουλου το έργο της οποίας διευθύνεται και πραγματοποιείται με την προσωπική του μέριμνα και στηρίζεται στο κοινό όραμα για τη διάσωση και διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής.

Οι χορωδίες μας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας στελεχώνονται από άξιες μονάδες και αποδίδουν ως ένα εξαιρετικό πολυφωνικό σύνολο.


Κατά την εκδήλωση του Σαββάτου δε, παρουσιάστηκε το τραγούδι που έγραψε η Ιωάννα Καρυπίδου και και μελοποίησε η Ελευθερία Μεταξά, το οποίο συγκίνησε το κοινό δίνοντας μια άλλη διάσταση στην υπέροχη μουσική βραδιά.
Ένα μοναδικό μελωδικό πρόγραμμα εκτέλεσε και η χορωδία Μίκρας έχοντας συνοδεία πιάνου τον εξαιρετικό Κωστή Γκαρίπη.


Η Παιδική Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων ήταν στις καλύτερες στιγμές της. Οι γλυκύτατες φωνές των παιδιών γέμισαν τον χώρο του Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης με ζεστασιά και ελπίδα αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της μουσικής και της τέρψης που χαρίζει στον ακροατή.
Ένα μοναδικό χορωδιακό διήμερο στο οποίο συμμετείχαν η πολυφωνική` παιδική χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων και οι πολυφωνικές χορωδίες “Θερμαϊδες”, των Κέντρων Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού, Θέρμης, Ταγαράδων, Μίκρας Κάτω Πλαγιαρίου και η Μικτή χορωδία Πάργας στην εκδήλωση αφιέρωμα στην ημέρα ποίησης του περασμένου Σαββάτου και οι χορωδίες των ΚΑΠΗ Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Κάτω Σχολαρίου Αγίας Παρασκευής και η χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού κατά τη χθεσινή βραδιά, που ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα ΚΑΠΗ μας,το όμορφο χορωδιακό διήμερο, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα, με περίτεχνους βυζαντινούς μουσικούς ήχους, που ταξίδεψαν το ακροατήριο με τις μουσικές αποδόσεις τους και συγκίνησαν όλους τους παρευρισκομένους.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο