ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με αντικείμενο τη Σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας» στους Δήμους Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Καλαμαριάς, πραγματοποιείται την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε. , η τέταρτη συνάντηση της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού έργου «ENERJ – JOINT ACTIONS FOR ENERGY EFFICIENCY». Σκοπός της συνάντησης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων και των προοπτικών που ανοίγονται μέσα από τη σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και την εγκατάσταση Α.Π.Ε. στα κτίρια αυτά. Ειδικότερα θα διατυπωθούν και θα συζητηθούν προτάσεις αξιοποίησης του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων για τους Δήμους Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Καλαμαριάς , συμπεριλαμβάνοντας τη Μελέτη Σκοπιμότητας και το Καταστατικό μιας Ενεργειακής Κοινότητας.

Όπως είναι γνωστό το έργο “ENERJ” ανήκει στην Πρωτοβουλία της Διαπεριφερειακής Συνεργασίας για τη Μεσόγειο (Interreg MED), και επιδιώκει την ενίσχυση και βελτίωση του συντονισμού και της υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ), μέσω ανάπτυξης και υλοποίησης κοινών δράσεων δράσης μεταξύ των Δήμων, προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί και τοπικοί στόχοι για την ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημόσια κτίρια.

Στο έργο συμμετέχουν 11 εταίροι από 9 χώρες (Αλβανία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ελλάδα). Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε είναι επικεφαλής του εταιρικού σχήματος.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο