ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

dhmarxos fwto kalhΚάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει και φέτος στη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Θέρμης, καταβάλει η Δημοτική Αρχή. Οι προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάρτιο, με αποτέλεσμα  τη σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να προταθούν τροποποιήσεις – λύσεις, στην κατεύθυνση ασφαλούς και ανεμπόδιστης μεταφοράς των μαθητών μας στα σχολεία.  

Παρά τις συντονισμένες ενέργειες οι τροποποιήσεις αυτές, που υποβλήθηκαν από τον περασμένο Απρίλιο, δεν υιοθετήθηκαν έως σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο, με αποτέλεσμα η φετινή σχολική χρονιά να ξεκινήσει με προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών στις εξής περιοχές:

  • Από Πλαγιάρι προς το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας, όπου η χιλιομετρική απόσταση είναι κάτω των 3 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει γραμμή του ΟΑΣΘ και η πεζή διαδρομή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τα παιδιά.
  • Από Νέο Ρύσιο προς το 2ο ΓΕΛ Μίκρας, όπου η διαδρομή είναι μικρότερη των 5 χιλιομέτρων και η μεταφορά των μαθητών γίνεται με δρομολόγιο της γραμμής του ΟΑΣΘ με πάσο. Ωστόσο η επιστροφή των μαθητών είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη, καθώς αναγκάζονται να κατεβαίνουν στη θέση- στάση Νεράιδα, επί του  Κεντρικού Επαρχιακού δρόμου Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας  και να διασχίζουν τη Κεντρική οδό διπλής κατεύθυνσης, μήκους 30 μέτρων περίπου και στη συνέχεια να διανύουν επιπλέον 1,5 χιλιόμετρο δρόμου, ώστε να φτάσουν στο Νέο Ρύσιο.
  • Από τη Σουρωτή προς το ΓΕΛ Βασιλικών και το ΕΠΑΛ Βασιλικών, όπου επίσης η απόσταση είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη από το Νόμο και η μεταφορά των παιδιών γίνεται  με γραμμή του ΟΑΣΘ με πάσο.
  • Από τη Νέα Ραιδεστό προς το ΕΠΑΛ Βασιλικών, το Νέο Ρύσιο, την Αγία Παρασκευή και τους Ταγαράδες  προς το ΕΠΑΛ επίσης,  όπου η μεταφορά γίνεται με γραμμή ΟΑΣΘ και δωρεάν κάρτα πολλαπλών διαδρομών.
  • Από την Αγία Παρασκευή προς το ΓΕΛ Βασιλικών και από την Καρδία προς το 1ο ΓΕΛ Μίκρας, όπου  η μεταφορά γίνεται με γραμμή του ΟΑΣΘ και δωρεάν κάρτα πολλαπλών διαδρομών.

Για όλες τις διαδρομές μεταφοράς μαθητών προς τα σχολεία του Δήμου Θέρμης μέσω ΟΑΣΘ,  έχει ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων από πλευράς Οργανισμού, ώστε οι μαθητές γρήγορα και ανεμπόδιστα να φτάνουν στο σχολείο τους καθημερινά. Αναλυτικά, ο Δήμος Θέρμης από το Μάρτιο του 2017, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα για το επείγον, σχετικό με τη μεταφορά των μαθητών, έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παράλληλα ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου με πιέσεις τόσο προς την ΠΚΜ, όσο και προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να βρεθεί εγκαίρως λύση και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αποτέλεσμα των ενεργειών του Μαρτίου 2017, ήταν να συσταθεί η ειδική ομάδα όπως προαναφέρθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΠΚΜ, η οποία και πρότεινε συγκεκριμένες τροποποιήσεις, που όμως δεν υιοθετήθηκαν από πλευράς Υπουργείου έως σήμερα.

epal vasilikwnepal vasilikwn ghpedo

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στέλιος Αποστόλου, υπό το βάρος της στάσιμης αυτής κατάστασης, με τη μη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου στο  θέμα των προτεινόμενων τροποποιήσεων της Ομάδας  Εργασίας, επισκέφτηκε εκ νέου την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βούλα Πατουλίδου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Ένωσης γονέων και Κηδεμόνων και Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 2ου ΓΕΛ Μίκρας κ. Αντώνιο Κοκκινάκη, καθώς και από τον κ. Κωνσταντίνο Περήφανο Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Μίκρας και της έθεσαν εκ νέου το ζήτημα. Ωστόσο η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να έχει βρεθεί λύση, με αποτέλεσμα ο  Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος  να προκαλέσει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΠΕΔ), στο πλαίσιο της οποίας, ομόφωνα όλοι οι Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισαν να επισκεφτούν άμεσα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

ApostoloyΣήμερα εξάλλου, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017,  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας  κ. Αποστόλου,  επικοινώνησε εκ νέου με τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σάββα Παναγιωτίδη, στον οποίο και έθεσε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της αύξησης των δρομολογίων στις γραμμές μεταφοράς των μαθητών του Δήμου μας.  Ο Δήμος Θέρμης με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και των γονέων, θα συνεχίσει αδιάκοπα την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει, ώστε  να αντιμετωπιστούν  σωστά τα θέματα ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς των παιδιών μας στα σχολεία. Στην κατεύθυνση αυτή, αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Παιδείας προκειμένου να ενημερωθεί η Σχολική Κοινότητα του Δήμου μας, για τις εξελίξεις στο όλο πρόβλημα, αλλά και να καθορίσει τα επόμενα βήματα στην συντονισμένη προσπάθεια οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο