Στο Staszow της Πολωνίας βρέθηκε ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ν.Ρυσίου για να παρουσιάσει τα μυθολογικά πλάσματα της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας σε άλλα παιδιά από το Βέλγιο, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τσεχία, την Ιταλία και την Πολωνία. 

Στο πλαίσιο της 6ης συνάντησης των σχολείων που συμμετέχουν στο έργο «Coded Legends», ή αλλιώς “Κωδικοποιημένοι Θρύλοι”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA219 μαθητές και εκπαιδευτικοί από εφτά χώρες που βρέθηκαν στο Staszow το χρονικό διάστημα 3 Νοεμβρίου 2019 έως 8 Νοεμβρίου 2019 και πήραν μέρος σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως:

• το σεμινάριο ρομποτικής με Lego Wedo2-Robotics, Lego Digital Designer, Lego Math Activities με στόχο την ενσωμάτωση του παιχνιδιού στη εκπαιδευτική διαδικασία με την ρομποτική ως εργαλείο για την ανάπτυξη γνωστικών δομών.
• Το Παγκόσμιο Χωριό (Global Village), μια πολυπολιτισμική παρουσίαση πτυχών της κουλτούρας των εφτά χωρών που συμμετείχαν αποσκοπώντας στην ανταλλαγή ιδεών, πολιτισμικών προτάσεων καθώς επίσης και προβολής των χωρών.
• Την Ευρωπαϊκή Τάξη (European Classroom) με διδασκαλία στους μαθητές και στις μαθήτριες «Μυθολογικών πλασμάτων της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας» και κατασκευές εμπνευσμένες από την Ελληνική Μυθολογία.
• Τον μεγαλοπρεπή εορτασμό της απελευθέρωσης της Πολωνίας το 1917 με την ” Ημέρα του Ήρωα της Απελευθέρωσης (Patron’s Day Celebration)”.
Ο στόχος του προγράμματος CODED LEGENDS είναι να εισάγει καινοτόμες πρακτικές στα σχολεία ώστε να προετοιμάσουν τους μαθητές για να γίνουν ενεργοί πολίτες της ψηφιακής εποχής. O επιθυμητός αντίκτυπος είναι να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν τα παιδιά, οι οικογένειες και οι πολίτες άλλους πολιτισμούς, θρησκείες ώστε να καταπολεμηθούν τα αρνητικά στερεότυπα και η ρητορική του μίσους.
Το δημοτικό σχολείοο του Ν.Ρυσίου ευχαριστεί θερμά το σχολείο Publiczna Szkola Podstawowa για την απαράμιλλη φιλοξενία, την άψογη οργάνωση των εργασιών του προγράμματος και κυρίως την επισφράγιση φιλίας και αλληλεγγύης των εταιρικών σχολείων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο