Από το αλσύλλιο του Ν. Ρυσίου ξεκίνησαν οι εργασίες αντιμετώπισης του φλοιοφάγου εντόμου νωρίς σήμερα το πρωί. Περίπου πενήντα ξερά πεύκα, που έχουν προσβληθεί και είναι ήδη νεκρά, υλοτομούνται εκεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης και περιορισμού του φαινομένου.
Οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο θα διαρκέσουν τρεις μέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος βρίσκεται εκεί από το πρωί, ενώ τις επόμενες μέρες, τα συνεργεία θα παρέμβουν σε όλα τα περιαστικά δασύλλια και πάρκα του δήμου. Η ξυλεία που θα προκύψει θα διατεθεί για ατομικές ανάγκες απόρων δημοτών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ τα υπολείμματα και τα κλαδιά θα θρυμματιστούν και θα χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση.


Οι παρεμβάσεις  γίνονται κάτω από την εποπτεία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και υπό την επίβλεψη της διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Θέρμης και περιλαμβάνουν την υλοτόμηση διακοσίων πενήντα προσβεβλημένων πεύκων στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 25.000 περίπου ευρώ που θα δοθούν από τα ταμεία του δήμου.
Εκτός από το αλσύλλιο του Ν. Ρυσίου παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Τούμπα της Θέρμης και τον Αγ. Τρύφωνα στη Θέρμη, το κεντρικό πάρκο και το άλσος στη Ν. Ραιδεστό, το πάρκο και το άλσος στον Αγ. Αντώνιο, την περιοχή “Χρώμα” στην Αγ. Παρασκευή, στη περιοχή των νεκροταφείων και το αλσύλλιο προς τον Αγ. Αντώνιο, το σχολείο και το πάρκο στους Ταγαράδες, στην περιοχή Πλατάνια του Τριλόφου, τα δύο αλσύλλια στην Καρδία και το άλσος του Προφήτη Ηλία στο Κ. Σχολάρι.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο